vorige pagina
english zoeken route & contact
volgende pagina

jinso-paviljoen genomineerd voor detail prize 2011

Nog geen week nadat het project de Nationale Staalprijs in de categorie utiliteitsbouw won, is het door cepezed ontworpen Jinso-paviljoen nu genomineerd voor de DETAIL Prize 2011, uitgereikt onder auspiciën van het gelijknamige Duitse architectuurtijdschrift. Een vijfkoppige jury met daarin onder meer de Duits-Nederlandse architect André Kempe en de hoofdredacteur van het prestigieuze periodiek koos het paviljoen uit 420 inzendingen als nominatie voor de Special Prize Glass.
 
De jury is onder meer van oordeel dat het project op een innovatieve manier met het materiaal glas omgaat: ‘Het gebruik van glas dat op de bouwplaats koud gebogen en in frames gespannen wordt, vereist zeer nauwkeurige en gedetailleerde oplossingen. Aan de technologische eisen van het isolatieglas wordt voldaan. Deze nieuwe technologie heeft groot potentieel, omdat het een goedkoop alternatief is voor de methode die tot dusver werd gebruikt voor het buigen van architecturaal glas. De jury vindt het architectonische concept tot op het laatste detail indrukwekkend. Het project is harmonieus en coherent. Het ontwerpidee van de architectuur wordt geperfectioneerd door het in vorm gehouden glas. De technische methode versterkt de uitvoering van het ontwerpconcept aanzienlijk.‘
 
De genomineerde projecten worden gepubliceerd in het januarinummer van DETAIL en worden daarnaast tentoongesteld op de BAU beurs voor architectuur, materialen en systemen die van 17 tot 22 januari 2011 wordt gehouden in München, alsmede op het daaraan verbonden DETAIL Gala 2011 dat op 19 januari wordt gehouden in Schloss Nymphenburg. Tijdens deze gelegenheid worden ook de definitieve winaars bekendgemaakt. Een derde presentatie van de genomineerde projecten vindt plaats op de China Architectural Expo die van 2 tot 22 oktober wordt gehouden in Beijing.
 
Voor meer informatie over de DETAIL Prize 2011 en de genomineerde projecten, klik hier.
vorige pagina
volgende pagina