Links klein
Engels Zoeken Mail
Rechts klein

circulair paviljoen the green house geopend

The Green House heeft zijn deuren officieel geopend. Met een toespraak door de Utrechtse wethouder Victor Everhardt werd vanochtend pers ontvangen en rondgeleid in het circulaire paviljoen. The Green House biedt ruimte aan een restaurant met een eigen urban farm, en een vergadercentrum. Het circulaire ontwerp is vervaardigd door cepezed in opdracht van consortium R Creators.

Conform de principes van circulariteit is het gebouw (inclusief de fundering van prefab betonblokken) geheel demontabel. Over vijftien jaar kan het elders weer worden opgebouwd. Ook bij de keuze van het materiaal is gestreefd naar hergebruik. Een vertical farming-kas van tachtig vierkante meter ligt op de verdieping, naast de vergaderzalen. Hier worden groenten en kruiden voor de restaurantkeuken geteeld. Een vide in het paviljoen maakt de publiek toegankelijke kas goed zichtbaar vanuit het restaurant beneden. Ook een grote groenwand draagt belangrijk bij aan de beleving van The Green House.

Links klein
Rechts klein