ronic revisited

Opgeleverd in 2003 en oorspronkelijk ontworpen voor producent van displaymateriaal en winkelinterieurs Ronic, is dit pand langs de A12 bij Woerden al weer jaren in gebruik bij QBTEC, specialist in horeca-apparatuur en -meubilair. De vorm en indeling zijn destijds belangrijk medebepaald door het productieproces van de oorspronkelijke gebruiker, maar het pand met productieruimten, kantoren, een ontvangsthal, showroom, bedrijfsrestaurant, opslagruimten en een expeditiekuil heeft zich moeiteloos gevoegd naar het nieuwe gebruik. Omdat het perceel maar voor een beperkt deel bebouwd mocht worden maar wel veel ruimte nodig was, is het pand vormgegeven als rechthoekig volume dat binnen de rooilijn weliswaar de hele kavel bestrijkt, maar waaruit een aantal grote patio's is gespaard. Ter hoogte van de groen ingerichte patio’s is het profiel van de stalen gevelbekleding doorgetrokken in 50% geperforeerd rvs. De patiogevels zelf zijn uitgevoerd in glas. Gecombineerd met grote vides in de verdiepingsvloer maakt dit dat daglicht doordringt tot diep in het gebouw. De jury van de Nationale Staalprijs 2004 achtte het pand hét voorbeeld voor meer kwaliteit in de industriële bouw.