menu sluiten

menno rubbens te gast bij idee café

cepezed

Menno Rubbens, directeur van cepezedprojects, is te gast bij Bouw Idee Café op donderdag 1 oktober. In het kader van innovatie in de bouw startten Bouwend Nederland en Cobouw medio september een serie livestreams over innovatie in de bouw. Het Bouw Idee Café wordt gehost door Cobouw-journalist Thomas van Belzen en kent uiteenlopende onderwerpen als Digital Construction, Energietransitie, Bouwen op een postzegel en Sociale Innovatie.

circulair bouwen
De derde aflevering op 1 oktober staat geheel in het teken van Circulair Bouwen. Journalist en schrijver (De Duurzaamheidsoorlog) Thomas van Belzen ontvangt vier koplopers uit de bouwsector op gebied van circulariteit. In de 10-delige reeks is cepezed het eerst ontwerp- en architectenbureau.

intelligent en innovatief
cepezed is synoniem aan intelligente, vernieuwende ontwerpen en slim geprefabriceerd bouwen. Circulariteit, duurzaamheid, een sterk beperkt materiaalgebruik en remontabiliteit zijn speerpunten in de projecten van het bureau. Vanuit Menno Rubbens' rol als ontwikkelaar bij cepezedprojects staat hij aan de wieg van veel van de baanbrekende cepezed-projecten. De Tijdelijke Rechtbank Amsterdam sleepte met zijn circulaire ontwerp de Amsterdamse Architectuurprijs in de wacht, het circulaire horecapaviljoen The Green House in Utrecht won de Nederlandse Duurzaam Bouwen Publieksprijs en het multi-tenant kantoor Bouwdeel D(emontabel) werd vanwege zijn circulaire bouwmethodiek genomineerd voor de Cobouw Awards categorie Duurzaamheid en als Kantoorgebouw van het Jaar 2020.

ontwerpgestuurd
Volgens Menno moet bouwen weer ontwerpgestuurd worden; gebaseerd op eerst nadenken, dan doen. Als grootste innovatiekans op gebied van circulair bouwen ziet hij intelligentere gebouwen die beter zijn voorbereid op een onvoorspelbare toekomst.

Volg de uitzending live op donderdag 1 oktober, van 16 – 17 uur live via Zoom. Of bekijk de aflevering daarna online. Voor meer informatie, zie de website van De bouw maakt het.

Lucas van der Wee | cepezed
Michel Porro
contact
mail bd@cepezed.nl of 
bel ons business development team op +31 (0)15 2150000