Links klein
Engels Mail
Rechts klein

expositiepaviljoen hoek van holland

Oorspronkelijk bedoeld als tijdelijk expositiegebouw werd dit paviljoen door de jury van de British Steel Colorcoat Award uitgeroepen tot architectonisch hoogstandje. Het ligt op een unieke locatie aan de monding van de Nieuwe Waterweg, waar jaarlijks ruim 30.000 zeeschepen voorbijkomen. De vorm is sterk beïnvloed door het karakter en het magnifieke uitzicht van deze plek. Het gebouw heeft een driehoekige dwarsdoorsnede. De geheel glazen gevel aan de waterzijde is onder een hoek van 45 graden geplaatst en vormt zo een voortzetting van de dijkhelling. Als bescherming tegen zon en wind is voor de glazen wand een scherm van persroosters geplaatst dat tot over het eigenlijke gebouw heen reikt, waardoor het ook aan de landzijde beschutting tegen de elementen biedt. Door een aantal roosters als luiken op te klappen, is voor de bezoekers binnen een kijkstrook gecreëerd. Bovendien is een deel van het roosterscherm opengelaten ten behoeve van een passantentribune, die op de etage uitmondt in een buitenterras.
hoek van holland / nederland

opdrachtgever
ontwikkelingsbedrijf rotterdam

Links klein
Rechts klein