Links klein
Engels Mail
Rechts klein

houtrust squash

Eén van de grootste squashcentra van Nederland, binnen een relatief klein budget gerealiseerd met een even doordachte materiaalkeuze als zorgvuldige detaillering. Het complex is gelegen in het duinachtige gebied naast de voormalige Houtrusthallen in Den Haag. Naast achttien squashbanen bevat het een aerobicsruimte, Finse sauna, Turks stoombad, rustruimte, zonnebanken, kleedkamers, sanitaire ruimten, een kantine en een technische ruimte. Het pand heeft een eenvoudige opzet en bestaat uit twee gekoppelde rechthoekige bouwblokken. De courts zijn in twee lagen ondergebracht in een dichte doos van twaalf meter hoog met gevels van zwart gecoat geprofileerd staalplaat. Hierin zijn ook de gangen opgenomen. Ze lopen langs de voorkant van de banen en leiden naar alle overige functies, die zijn opgenomen in een eveneens tweelaagse doos aan de straatkant van het complex. Dit volume is transparant, slechts half zo hoog en straalt een prettige levendigheid uit, die het wat ongure karakter dat de locatie eens had, wegneemt.
den haag / nederland

opdrachtgever
squash houtrust cv, den haag

Links klein
Rechts klein