vorige pagina
english zoeken route & contact
volgende pagina

yes!delft

De Delftse incubator YES!Delft is in de afgelopen tien jaar enorm gegroeid. Alleen vorig jaar al deden 18 nieuwe bedrijven hun intrede tot de succesvolle incubator voor startende bedrijven, daarnaast staat YES!Delft op de 9e plek in de Europeese rankinglist van de UBI index 2014. Het succes van YES!Delft was o.a. reden voor de TU Delft om de capaciteit verder uit te willen breiden. Niet alleen bedoeld om bedrijven verder door te laten groeien, maar ook om voor het eerst ruimte te kunnen bieden aan startende biotech bedrijven*. Naar verwachting kunnen de eerste bedrijven al voor de zomer van 2016 het nieuwe pand betrekken.

Het ontwerp en de bouw wordt gerealiseerd door contractpartij Cordeel Nederland BV in samenwerking met architectenbureau cepezed. Het pand zal verrijzen op het TU Delft Science Park Technopolis en zal voorzien worden van laboratoria, kantoren en een beperkt aantal algemene voorzieningen zoals pantry’s en vergaderruimten. Op de begane grond wordt de nieuwbouw gekoppeld aan het huidige YES!Delft pand. Uniek is dat naast kantoorruimte YES!Delft met bio-faciliteiten ook laboratoriumruimte biedt, plus een 'shared facility lab' met laboratoriumvoorzieningen voor gemeenschappelijk gebruik. In de regio bestaat een grote behoefte aan laboratoriumruimte. Met dit aanbod hopen de betrokken partijen om ook industriële biotech startups goed te kunnen faciliteren.

Samen met de gemeente Delft, de Provincie Zuid Holland en de Europese Unie wordt deze tweede incubator op de campus gerealiseerd.

delft / nederland

vorige pagina
volgende pagina