Links klein
Engels Mail
Rechts klein

gienah toren

Ontwerp voor een ruim 250.000 m² tellende toren bestemd voor multifunctioneel gebruik in de Verenigde Arabische Emiraten. In het gebouw zijn onder meer woningen, kantoren, winkelcentra, hotels, restaurants en sky bars opgenomen.

De toren bestaat uit twee afgetopte en gekromde volumes met daartussen een verjongende strook open ruimte die een atrium van enorme schaal bewerkstelligt. Op 250 meter hoogte bevindt zich bovenin het atrium een zwembad met een glazen bodem. In het atrium bevinden zich ook de panoramaliften met uitzicht op het atrium zelf en de omgeving van het gebouw.

In de gevelvelden langs het atrium zijn hoge vides met bijzondere functies als restaurants, terrassen en groenzones opgenomen. De vides verschaffen een spectaculair uitzicht op zowel de binnen- als buitenruimte van het gebouw en de groenzones spelen een belangrijke rol in de klimatisering.

Een groot deel van de toren is opgetild, zodat eronder ruimte is voor een overdekte jachthaven en de ingangen van het complex zich in een aangenaam schaduwrijk gebied bevinden. Voor de verbinding tussen de parkeergarage, de jachthaven en de private vertrekken van de eigenaar is een privé-lift opgenomen.

De sandwichpanelen van de gevel zijn aangebracht onder een hoek en uitgerust met reflecterende strips. Het zonlicht kan hierdoor niet direct de binnenruimten binnendringen en opwarmen, terwijl wel optimaal gebruik wordt gemaakt van het daglicht en maximaal uitzicht op de omgeving is gecreëerd. De reflecterende stroken weerkaatsen ’s avonds de kunstverlichting binnen, zodat het gebouw dan zijn eigen gevel verlicht.

De naam ‘Gienah’ is afgeleid van het Arabische ‘Al Janah’ en betekent ‘de vleugel’. Giehah is ook een ongewoon heldere ster binnen de hemelconstellaties als opgetekend door Ptolemaeus.

verenigde arabische emiraten

Links klein
Rechts klein