vorige pagina
english zoeken route & contact
volgende pagina

bouwdeel d(emontabel)

cepezed verwierf het complex van het voormalige Techniekmuseum aan de Ezelsveldlaan te Delft in 2012 en vormde het om tot een creatief cluster met huisvesting voor uiteenlopende bedrijven in de creatieve sector. Het enige niet-monumentale pand op het terrein verkeerde in slechte staat en maakt nu plaats voor circulaire nieuwbouw. Dit project is eveneens een eigen ontwikkeling en bestemd voor ondernemingen in de kennisintensieve creatieve industrie.

Het nieuw te ontwikkelen gebouw moet in Delft een voorbeeldproject worden op het gebied van circulaire economie. Het kent een maximale intrinsieke waarde in combinatie met de mogelijkheid om het gebouw eventueel geheel te remonteren als dat in de toekomst nodig blijkt te zijn.

Het kantoorgebouw wordt geheel demontabel opgetrokken uit een geprefabriceerde staalconstructie en eveneens geprefabriceerde houten vloeren van LVL-elementen. Op de houten vloeren is een dekvloer van minerale korrels en gipsvezelplaten aangebracht. Die is op zijn beurt voorzien van een PVC afwerkvloer. De gevel is grotendeels transparant, met verticale lamelstroken die voor natuurlijke ventilatie te openen zijn. Er wordt verse lucht door de koele noordgevel aangezogen zodat in de zomer de temperatuur binnen altijd lager is dan buiten. Alle toegepaste materialen zijn gemakkelijk herbruikbaar of recyclebaar. Het nuchtere moderne gebouw contrasteert spannend met de historische bestaande bouw. De nieuwbouw bestaat uit vier bouwlagen die elk met circa 200 m² (vvo) separaat verhuurbaar zijn.  

De uiterst korte bouwtijd is onder meer mogelijk door een doordachte voorbereiding en een nauwe, integrale samenwerking tussen alle cepezed-disciplines, van de projectontwikkelingstak tot de architectuur- en interieurontwerpers en vanzelfsprekend cepezedbouwteam voor de uitvoering. Met korte communicatielijnen bevinden alle specialisten zich onder één dak, wat niet alleen de efficiëntie van het proces, maar ook het afstemmingsniveau en daarmee de kwaliteit bevordert. Zo start de realisatie in mei 2019 en is al in het najaar klaar. Belangrijke projectpartners zijn: EeStairs, Erdo, IFS Building Systems, IMd Raadgevende Ingenieurs, Kuijpers, Metsä Wood / De Groot Vroomshoop, Nelissen ingenieursbureau, Roof Protection en Voortman Steel Construction.

delft

vorige pagina
volgende pagina