Links klein
Engels Zoeken Mail
Rechts klein

reuma en revalidatiecentrum rotterdam

Het Centrum voor Reuma en Revalidatie Rotterdam (RRR) is een verpleeghuis en revalidatiecentrum ineen dat zich specifiek richt op ouderenrevalidatie met en zonder verblijf. De bestaande huisvesting is grotendeels verouderd en voldoet niet meer aan de eigentijdse eisen. Binnen de toekomststrategie bestaat bovendien behoefte aan opschaling en een flexibele capaciteit. Eerdere expansieplannen strandden op bezwaren als welstandskwesties, het windrecht van een nabijgelegen molen en het explosiegevaar samenhangend met een aanpalend tankstation. cepezed trekt de zaak vlot en ontwerpt in twee fasen een stijlvolle uitbreiding die een duurzame bedrijfsvoering ondersteunt én een healing environment voor de bewoners vormt.

Het nieuwbouwplan beslaat twee gekromde, van elkaar verschoven bouwdelen met respectievelijk vijf en vier lagen, die aan de uiteinden via een transparant voorzieningencentrum met elkaar verbonden zijn. In de eerste fase verrijzen het vijflaagse bouwdeel en het transparante centrum. Ook vinden in deze fase aanpassingen plaats aan een bestaand bouwdeel uit 1999, dat behandelkamers en kantoorfuncties gaat bevatten. In een tweede stadium volgt sloop van het oorspronkelijke pand en bouw van het vierlaagse segment. In de gekromde bouwdelen zijn op de verdiepingen de woon en verblijfsunits ondergebracht en op de begane grond voorzieningen als de dagactiviteiten en oefenzalen. Oranjerieën die de langgerekte volumes doorbreken brengen licht en lucht binnen en fungeren tevens als aangename verblijfsruimten. Het transparante centrum huisvest onder meer het restaurant met keuken, een grand café, ateliers met expositieruimte en een therapeutisch zwembad met spa-faciliteiten.

De luxe verblijfseenheden zijn ruim tweemaal zo groot als de bestaande en alle voorzien van eigen sanitair, plafondlift, pantry en een Frans balkon met ruim uitzicht op het direct naastgelegen stadspark ontworpen door Piet Oudolf. De units zijn geschikt voor bewoning door zowel één als twee personen, wat een grote flexibiliteit in de capaciteit van het centrum genereert. De cortenstalen gevels sluiten mooi aan bij de landschappelijke ligging van het centrum.

rotterdam / nederland

opdrachtgever
centrum reuma & revalidatie rotterdam

Links klein
Rechts klein