menu close

Town house The Hague 

We designed a striking modernization for a traditional 1920s town house in The Hague. The house is situated opposite the Oostduin-Arendsdorp estate in Benoordenhout, within a protected townscape. For that reason, cepezed left the frontage unaltered. Internally and at the rear, however, radical changes have been made.

  • client(s)
  • private
  • location
  • Den Haag
  • user(s)
  • private
  • discipline(s)
  • cepezed
    cepezed interieur
Oude situatie | cepezed
Plattegrond oude situatie | cepezed
Plattegrond nieuwe situatie | cepezed

one big ground floor  

On the ground floor is the entrance porch has remained, but the rest of the original lay-out has been completely broken through. The former corridor and kitchen have been added to the living area to create a single large loft-like space. This has been provided with a cast floor over the entire surface.
Along the wall, an elongated cleanly designed furniture element has been placed, which includes the kitchen, open fireplace and television. The existing doors have been reused for a built-in storage unit on the other side of the room.

one big ground floor
cepezed
cepezed
cepezed

Door that opens up two floors  

The rear elevation of the property has been opened up, in both senses of the word, and replaced with a glass front, complete with a pivoted door an incredible two metres wide and six-and-a-half metres high!

The former outside space of the balcony on the first floor has been added to the house, creating a void as high as the pivoted door. The study on the first floor has a wooden floor, a glass balustrade and long sight lines over the enclosed gardens at the back.

Door that opens up two floors
cepezed
cepezed

Clean lines up to the roof  

The previously obliquely receding second floor at the rear has been extended, set back from the façade, and provided with an attractive roof terrace.

Clean lines up to the roof
cepezed
cepezed

Clean-cut bathroom  

Generous use has been made of materials such as Corian and translucent glass for the modernization of the sanitary fittings.

Clean-cut bathroom
cepezed

partners

  • stability: swinn
  • façades: jm van delft
  • construction coordination: bouwlinq
click to continue