menu sluiten

net even anders 

De gebouwen van cepezed zijn net even anders. Dat zit hem bijvoorbeeld in de opzet, de indeling en het royale daglicht. Maar het schuilt ook in de flexibiliteit en de manier waarop ze tot stand komen: modulair, met innovatieve oplossingen en met een minimum aan materialen, die bovendien geprefabriceerd zijn.

de cepezed bouwdoos
cepezed ontwerpt gebouwen als een bouwdoos, een kit-of-parts die in verschillende configuraties te monteren is en daarna ook weer demontabel is. Deze manier van ontwerpen garandeert functionele indelingen, minimaal grondstofgebruik en een efficiënt bouwtraject. Het gebruik van geprefabriceerde materialen sluit hierop naadloos aan. De bouwcomponenten zijn herbruikbaar, maar we gebruiken juist ook elementen die al een eerder leven hebben gehad. Goede voorbeelden zijn de Tijdelijke Rechtbank Amsterdam (herbruikbaar) en The Green House (hergebruikt).

innovatieve oplossingen
We laten ons graag inspireren door andere industrieën, waar we soms materialen van gebruiken die je niet zo snel verwacht in een woon-, werk-, of schoolgebouw. Denk aan zonweringsdoeken uit de kassen, koud gebogen isolatieglas of volledig textiele gevels. Met niet-alledaagse materialen creëren we zo originele gebouwen van hoogwaardige kwaliteit.

De formele functionele en technische eisen zijn vaak al vroeg in het proces duidelijk. Maar voor een echt fijn gebouw waarin de gebruikers zich helemaal op hun plek voelen, zijn we ook steeds op zoek naar de vraag achter de opgave. Als we die eenmaal gevonden hebben, komen we vaak met verrassende antwoorden in de vorm van onverwachte ruimtelijke verbindingen, bijzondere inpassingen van daglichttoetreding of creatieve ontwerpingrepen die een gebouw nog meer identiteit, karakter en kwaliteit geven.

anders samenwerken
Geen ontwerp- of bouwtraject is hetzelfde. Belangen, marktomstandigheden en contextuele gevoeligheden vragen elke keer weer om een maatwerkproces. De kracht van cepezed is het meedenken op alle schaalniveaus tegelijk en het snel kunnen schakelen tussen concept, ruimtelijkheid en bouwtechniek. Zo bieden we iedere opdrachtgever een proces op maat, gebaseerd op een solide basis.

Jannes Linders
jannes linders
lucas van der wee | cepezed