menu sluiten

bouwdeel d(emontabel): voorbeeldproject circulariteit

lucas van der wee

Op ons eigen terrein tussen de Ezelsveldlaan en de Nieuwelaan vond vlak voor de jaarwisseling de oplevering van Bouwdeel D(emontabel) plaats. Inmiddels is het circulaire kantoorgebouw volop in gebruik! Het moderne duurzame pand is compleet weer uiteen te nemen en weerspiegelt cepezeds manier van ontwerpen en bouwen.

circulair prototype

Het gebouw van bijna 1.000 m2 is een sprekend voorbeeld van de manier waarop cepezed circulariteit benadert. Het laat zien hoe je gebouwen kunt ontwerpen die later donor kunnen zijn van andere projecten of zelfs in hun geheel weer ergens anders te gebruiken zijn. Het de- en remontabele bouwdeel met een hybride draagstructuur van staal en hout is superlichtgewicht; het materiaalgebruik is tot het absolute minimum beperkt. De begane grond is van gestort beton, maar voor het overige zijn alle bouwcomponenten modulair en droog gemonteerd. Ook is het volledig flexibel indeelbaar, gasloos en voorzien van warmeterugwinning.

eigen ontwikkeling

Het kit-of-parts-gebouw is onder coördinatie van cepezedbouwteam gerealiseerd op het historische en monumentale cepezed-complex in hartje Delft. In 2012 verwierven we het ensemble met voormalige laboratoria van de Technische Universiteit. We vormden het om tot creatief cluster met huisvesting voor uiteenlopende bedrijven in de creatieve sector. Het enige niet-monumentale pand op het terrein verkeerde echter in slechte staat en is nu vervangen door Bouwdeel D(emontabel).

nieuwe gebruikers creatief cluster

De begane grond van de nieuwbouw is in gebruik genomen door app- en website developer 9to5 software. Game developer Triumph Studios bewoont de bovengelegen drie verdiepingen. cepezed en cepezedinterieur houden zelf kantoor in Bouwdeel A en cepezedprojects en cepezedbouwteam in Bouwdeel C. Het onafhankelijke netwerk voor slimme, duurzame en sociale mobiliteit Connekt is gevestigd in Bouwdeel B.

Wil je nog meer informatie over Bouwdeel D(emontabel) en bijvoorbeeld het uiterst korte integrale (bouw)proces? Mail ons dan via pr@cepezed.nl en we sturen je onze perskit!

lucas van der wee | cepezed
lucas van der wee | cepezed
lucas van der wee | cepezed
lucas van der wee | cepezed
lucas van der wee | cepezed
lucas van der wee | cepezed
contact
mail bd@cepezed.nl of 
bel ons business development team op +31 (0)15 2150000