menu sluiten

bouwupdate bouwdeel d(emontabel)

Bouwdeel D(emontabel) is wind- en waterdicht! Een kleine maand geleden werd gestart met het dichten van de glazen vliesgevel. Inmiddels is ook de voordeur van de hoofdentree geplaatst, waarmee het gebouw in een nieuwe fase terecht is gekomen. Ook is een start gemaakt met de installaties en het inbouwpakket. Naar verwachting zal het nieuwe gebouw in het najaar van 2019 volledig operationeel zijn.

Over Bouwdeel D(emontabel):
Op de plek van het nieuwe bouwdeel stond voorheen het enige niet-monumentale pand van het cepezed-complex met historische gebouwen, dat voorheen onder meer in gebruik was bij het Techniekmuseum en de afdeling Werktuig- en Scheepvaartkunde van de TU Delft. De nieuwbouw wordt multi-tenant en speciaal bestemd voor bedrijven uit de creatieve sector. Het project is een eigen ontwikkeling van cepezed en natuurlijk ook door het bureau ontworpen. Dit volgens cepezeds kenmerkende methodiek gericht op flexibel en modulair bouwen met een minimum aan materialen en geprefabriceerde onderdelen. Het gebouw heeft een systematische, rationele en zo ongecompliceerd mogelijke opzet en wordt samengesteld uit een staalconstructie, houten dak- en vloerelementen en een vliesgevel. Droge montage van deze prefab onderdelen maakt dat het casco volgens planning al in augustus gereed is. Daarnaast is het gebouw in de toekomst eenvoudig weer uiteen te halen. Het kan dan op een andere plek weer ineengezet worden, maar de onderdelen zijn ook makkelijk anders herbruikbaar of recyclebaar.

Bouwdeel D(emontabel) is een eigen ontwikkeling van cepezed en wordt zonder hoofdaannemer gerealiseerd door cepezedbouwteam, dat de verschillende uitvoerende partijen coördineert. Met de nieuwbouw heeft cepezed straks een prototype van zijn architectuur beschikbaar op eigen terrein; een sprekend voorbeeld van de manier van denken, ontwerpen en bouwen die de signatuur van het bureau zo kenmerkend maakt. Belangrijke projectpartners zijn: EeStairs, Erdo, IFS Building Systems, IMd Raadgevende Ingenieurs, Kuijpers, Metsä Wood / De Groot Vroomshoop, Nelissen ingenieursbureau, Roof Protection en Voortman Steel Construction.

lucas van der wee | cepezed
cepezed
cepezed
contact
mail bd@cepezed.nl of 
bel ons business development team op +31 (0)15 2150000