menu sluiten

cepezed ontwerpt internationale school almere

cepezed

cepezed en Van Norel Bouwgroep gaan samen de nieuwe Internationale School Almere (ISA) tot stand brengen. Het samenwerkingsverband won daarvoor de Design & Build-aanbesteding uitgeschreven door de gemeente Almere. Het nieuwe schoolcomplex komt in de groene omgeving van het Annapark en biedt onderdak aan zowel de International Primary School voor basisonderwijs als de International School voor voortgezet onderwijs. Kinderen kunnen er straks terecht van vier tot negentien jaar.

groeiende behoefte
De ISA gaat voorzien in de groeiende behoefte naar internationaal onderwijs en versterkt tegelijk de aantrekkelijkheid van Almere als vestigingsplaats voor internationale bedrijven en werknemers. Goed onderwijs is voor expats immers een belangrijke voorwaarde bij hun woonplaatskeuze. Het ontwerp is geschikt voor 700 leerlingen, maar anticipeert op uitbreiding en een totaalcapaciteit tot 1000 leerlingen. De Internationale School Almere is een project van het Fonds Verstedelijking van de gemeente Almere en de Metropool Regio Amsterdam (MRA). De scholenkoepels De Almeerse Scholen Groep en Het Baken gaan samen het onderwijs verzorgen.

campusopzet
De Internationale School Almere wordt ruim 7.300 m2
groot. Het wordt een licht en modern gebouw helemaal geschikt voor een ruime variatie van nationaliteiten, culturen, leeftijden en opleidingsniveaus. Het project wordt gerealiseerd vanuit een campusgedachte. In een speelse opzet van drie geschakelde bouwblokken vormt het één herkenbaar geheel, maar met zowel binnen als buiten verschillende zones. De diverse leeftijdsgroepen hebben zo ieder een eigen leeromgeving die overzichtelijk en kleinschalig blijft. Het middendeel vormt het kloppend hart van het complex, gericht op ontmoeten en een breed scala gezamenlijke activiteiten, waarvoor het bijpassende faciliteiten heeft. De buitenruimte bestaat uit een aaneenschakeling van kleinere, vervlochten landschappelijke ruimtes met ieder een eigen sfeer en functie.

voorjaar 2023
cepezed en Van Norel werken momenteel aan de verdere uitwerking van hun ingediende schetsontwerp. De bouw start naar verwachting in het najaar van 2021. De bedoeling is dat de leerlingen en docenten het pand in het voorjaar van 2023 kunnen betrekken.

cepezed
cepezed
cepezed
contact
mail bd@cepezed.nl of 
bel ons business development team op +31 (0)15 2150000