menu sluiten

cepezed en barcode architects ontwerpen transformatie gele scheikunde complex

cepezed en Barcode Architects ontwerpen de transformatie van Gele Scheikunde - een voormalig faculteitscomplex van de TU Delft. De ontwikkelcombinatie van Amvest en Kondor Wessels Vastgoed verwierf met een gewonnen tender onlangs dit ruim drie hectare grote gebied nabij de binnenstad van Delft.

herontwikkeling

Het faculteitsterrein waarop het kenmerkende geelkleurige bakstenen scheikundecomplex van de TU Delft zich bevindt, had al enige tijd geen onderwijsfunctie meer en werd daarom aangeboden voor herontwikkeling. In de nieuwe plannen vormt het gebied een belangrijke schakel tussen de Delftse binnenstad en de universiteitscampus.

groene woonenclave

Gekozen is om de locatie te ontwikkelen tot aantrekkelijke groene woonenclave met een gevarieerd woonprogramma met 300 koopwoningen en huurwoningen in het sociale- en middensegment, plus een commerciële plint. Oud- en nieuwbouw gaan er een karakteristiek geheel vormen. In de gepresenteerde visie wordt Gele Scheikunde over drie jaar een plek waar het prettig wonen is; met kleinschalige bedrijvigheid en in het hart een plek waar bewoners en buren uit de wijk elkaar kunnen ontmoeten.

binnenstedelijke gebiedsontwikkeling

De aankomende periode start de ontwikkelcombinatie met het uitwerken van haar ideeën voor de binnenstedelijke gebiedsontwikkeling. Deze plannen worden in de loop van 2020 bekend gemaakt.

contact
mail bd@cepezed.nl of 
bel ons business development team op +31 (0)15 2150000