menu sluiten

cepezed ontwerpt aan innovatiecampus duurzame mobiliteit

somerset capital / bohemen

cepezed ontwerpt een groot deel van de nieuwe City Logistics Innovation Campus - ofwel CLIC - nabij Badhoevedorp. De ontwikkeling op het ruim 120.000 m2 grote gebied Lijndenhof is helemaal gericht op duurzame en innovatieve stadslogistiek. De groene locatie direct nabij de A9, direct nabij Schiphol en centraal in de Metropool Regio Amsterdam is daarvoor ideaal.

Veranderende marktmechanismen hebben geleid tot een explosie aan dagelijkse bezorgingen in stedelijke conglomeraties. In de afgelopen periode van corona is het volume daarvan alleen nog maar gegroeid. Klanten stellen bovendien steeds hogere eisen aan bezorgsnelheid, prijs, tijdstip, locatie en duurzaamheid. Bezorgers van pakketdiensten, bouwbedrijven, supermarkten en bijvoorbeeld maaltijdservices zijn daardoor steeds bepalender voor het stadsbeeld, wat ook problemen rondom leefbaarheid met zich meebrengt. CLIC wil die verbeteren door onder andere minder uitstoot, minder geluidsoverlast, minder voertuigbewegingen en minder opstoppingen.

CLIC gaat een broedplaats voor vernieuwing van de bevoorrading van steden zijn; de eerste in zijn soort in Europa. Er is ruimte voor uiteenlopende organisaties, van bezorgbedrijven en technische dienstverleners tot conceptontwikkelaars en kennis- en onderwijsinstellingen op het gebied van eigentijdse stadslogistiek. Er komen onder meer flexibele bedrijfsruimten en kantoren, maar ook logistieke hubs voor een slimme bundeling en distributie van goederen. Daarnaast komen er voorzieningen om te vergaderen, eten, drinken en overnachten.

Initiatiefnemers van het ruim 250 miljoen kostende project zijn logistiekspecialist Somerset Capital Partners en ontwikkelaar Bohemen. Mulderblauw Architecten functioneert als lead architect en cepezed ontwerpt een groot deel van het programma. Atelier Loos van Vliet ontwerpt de landschappelijke inrichting. Kijk op de website van CLIC voor meer informatie.

somerset capital / bohemen
sumerset capital / bohemen
contact
mail bd@cepezed.nl of 
bel ons business development team op +31 (0)15 2150000