menu sluiten

cepezed presenteert transformatie park hoog oostduin

lucas van der wee | cepezed

‘Living in the park, enjoying the city’ staat op de toegangspas voor de privéparkeergarage van het luxe appartementencomplex Park Hoog Oostduin in Den Haag. cepezed transformeerde voor de woningen een voormalig Shell-kantoor uit de jaren ’60 dat oorspronkelijk werd ontworpen door H.E. Oud, zoon van de bekende modernistische architect J.J.P. Oud. Afgelopen periode betrokken de nieuwe bewoners hun huur- en koopappartementen, die helemaal zijn opgenomen in het groen van landgoed Oostduin-Arendsdorp.

hoge duin

Het project complex bestaat uit een gerenoveerde hoogbouw, een nieuwe laagbouw en een grootschalige parkeerkelder met een landschappelijke inrichting op het dak. De hoogbouw heeft een enorme schaal en is op veel plekken in de stad al van veraf te zien. Dit gebouw ‘Hoge Duin’ bevat acht penthouses en ruim 180 appartementen, inclusief short stay woningen en een aantal hotelappartementen voor bewonersgasten. De woningen zijn langs de gevels georiënteerd, zodat zij veel daglichttoetreding en een panoramisch uitzicht hebben; aan de ene kant van het gebouw over het centrum van Den Haag en aan de andere kant over de zee.

lage duin

‘Lage Duin’ is nieuwbouw op de fundering van een gesloopt laagbouwblok dat eerst haaks op de hoogbouw stond. De nieuwbouw is compacter dan de voormalige bouw en staat bovendien op wat afstand van de hoogbouw. Zo bestaat nu meer ruimte tussen hoog- en laagbouw en meer doorzicht naar en relatie met het omliggende landgoed Oostduin-Arendsdorp.

Lage Duin bestaat uit acht lagen met in totaal 30 woningen; drie woningen onderin zijn dubbellaags en hebben zelfs een eigen tuin. De overige woningen zijn rondom voorzien van glazen schuifpuien en balkons, die een maximaal gevoel van ‘wonen in het park’ geven. De woningen helemaal bovenin zijn penthouses.

parkeren onder het park

Op de bestaande eenlaagse parkeer- en atoomkelder lag voorheen een stenig parkeerplein. In de nieuwe situatie heeft de parkeerkelder twee lagen met daarop een groene inrichting die aansluit op het omliggende park. De ervaring van wonen in het groen is zo helemaal compleet.

meer informatie

Wil je meer informatie over bijvoorbeeld de duurzaamheid van Park Hoog Oostduin of toevoeging van het stalen ‘rek’ aan de hoogbouw? De perskit vertelt erover en bevat ook tekeningen en meer foto’s. Download hem hier en ontdek het project van A tot Z!

lucas van der wee | cepezed
Lucas van der Wee | cepezed
lucas van der wee | cepezed
lucas van der wee | cepezed
lucas van der wee | cepezed
lucas van der wee | cepezed