menu sluiten

cepezed realiseert natuurinclusieve nieuwbouw oldelft

cepezed

cepezed ontwikkelt, ontwerpt en coördineert de bouw van een nieuw, natuurinclusief hoofdkantoor voor Oldelft Ultrasound, een bedrijf dat miniatuurapparatuur voor de medische echodiagnostiek ontwikkelt en vervaardigt. Voor het gebouw op de TU Delft Campus werken de vier cepezed-expertises cepezedprojects, architectenbureau cepezed, cepezedinterieur en cepezedbouwteam nauw en integraal samen.

Het ontwerp sluit aan op de hoge ecologische waarde van de locatie. Zo krijgt de nieuwbouw groene gevels, beplant met een mix van klimplanten die in de volle grond staan. Om een goed beeld te krijgen welke plantsoorten te gebruiken zijn heeft cepezed onderzoek laten doen naar het lokale ecosysteem en de daarin voorkomende, kwetsbare flora en fauna. In samenspraak met de ecoloog wordt de beplanting gekozen op kleur, vorm, seizoensverloop en biodiversiteit.

De start van de uitvoering staat gepland voor oktober. Voor cepezedbouwteam is de natuurinclusiviteit ook tijdens de bouw natuurlijk van belang. Daarom is een ecologisch rapport en werkprotocol voor de uitvoering opgesteld. Hierin staan onder meer eisen beschreven om de bouwplaats veilig te maken voor kleine marterachtigen, de waterspitsmuis en verschillende vogelsoorten. Ook ziet cepezedbouwteam erop toe dat er wekelijkse inspecties plaats vinden, de bouwplaatsverlichting beperkt wordt en dat regenwater niet afgevoerd wordt richting de habitat van de waterspitsmuis.

contact
mail bd@cepezed.nl of 
bel ons business development team op +31 (0)15 2150000