menu sluiten

Volg ‘Circular Hero’ Menno Rubbens in webinar over losmaakbare gebouwen

lucas van der wee | cepezed

Menno Rubbens, die afgelopen maandag werd uitgeroepen tot Circulair Hero, zal morgenmiddag te gast zijn bij een gratis te volgen webinar van de Dutch Green Building Council over losmaakbaarheid van gebouwen en de restwaarde ervan.

sleutel circulaire bouweconomie
Losmaakbaarheid ontwikkelt zich tot een van de sleutels in de circulaire bouweconomie, aldus de Dutch Green Building Council (DGBC) dat een losmaakbaarheidsindex ontwikkelde. De Tijdelijke Rechtbank Amsterdam was een van de pilotprojecten hiervoor. ‘De praktijkervaring leert dat losmaakbaarheid aan de basis staat van diverse circulaire bouwprincipes. Denk aan hoogwaardig hergebruik van bouwproducten, adaptief bouwen, circulair beheer- en onderhoud en het mogelijk toepassen van circulaire verdienmodellen’, aldus de DGBC.

webinar met circulair hero menno rubbens
Morgenmiddag organiseert deze organisatie een webinar over de losmaakbaarheid van gebouwen en de restwaarde ervan. Een van de gasten is Menno Rubbens, die afgelopen maandag tijdens deze Week van de Circulaire Economie, de award voor ‘Circulair Hero’ kreeg als verdienste voor zijn jarenlange inzet voor circulair ondernemen. En de demontage en verplaatsing van de Tijdelijke Rechtbank Amsterdam in het bijzonder. Als directeur van cepezedprojects, een dochteronderneming van cepezed, won hij samen met Du Prie bouw & ontwikkeling de aanbesteding voor de bouw van dit project.

over de tijdelijke rechtbank amsterdam
De Tijdelijke Rechtbank Amsterdam is een uniek project. Tijdens de verbouwing en nieuwbouw van de huidige rechtbank moest een vervangend gebouw worden neergezet, dat hoogwaardig was qua materiaal en bouw én comfortabel aanvoelde; dat na vijf jaar weer plaats moest maken; met zo min mogelijk verspilling. Het slimme remontabele ontwerp kwam van cepezed.
Het is zo ontworpen dat het gebouw makkelijk uit elkaar te halen is (zonder sloophamer) en elders weer opnieuw op te bouwen is. cepezedprojects en Du Prie bouw & ontwikkeling wonnen hiermee de aanbesteding. Lagemaat BV is verantwoordelijk voor de huidige fase: de demontage in Amsterdam, die op 9 november officieel startte met het losdraaien van de eerste moer, en de remontage in Enschede.

bekijk het gratis webinar  

Op 10 februari tussen 14.00-14.45 uur organiseert de Dutch Green Building Council een webinar over losmaakbare gebouwen en de restwaarde. De Tijdelijke Rechtbank Amsterdam dient als hét voorbeeld.

Sprekers zijn: Menno Rubbens (cepezedprojects, Circulair Hero 2022), Menno Brouwer (RVO.nl), Jim Teunizen (Alba Concepts) en Arend van de Beek (Lagemaat).

Leon van Woerkom
lucas van de wee | cepezed
contact
mail bd@cepezed.nl of 
bel ons business development team op +31 (0)15 2150000