menu sluiten

eerste architent steelt show op lowlands

lowlands

Afgelopen weekend vond het Nederlandse muziek- en cultuurfestival Lowlands voor de 27ste keer plaats. ‘A Campingflight to Lowlands Paradise’ zoals het event voluit heet, had dit jaar een speciaal tintje. Het winnende ontwerp van de allereerste Lowlands x BNA ArchiTenten Challenge kreeg er een erepodium. De organisatie van Lowlands en BNA namen het initiatief voor deze challenge om een einde te maken aan de wegwerpcultuur van pop-uptentjes. Op de uitvraag om een innovatieve en vooral duurzame festivaltent te bedenken, kreeg de jury maar liefst 66 frisse en vernieuwende ideeën ingezonden. Met een heel bijzonder voorstel won Jasper Manders (32), bouwkundig ingenieur bij cepezed, begin juni deze allereerste ArchiTenten Challenge.

Manders’ winnende ontwerp is een tweepersoons-festivaltent, die in een serie aan elkaar te schakelen is zodat er een gemeenschappelijke binnenruimte ontstaat. De tent heeft geen scheerlijnen en behoeft maar een paar haringen. En met openingen aan de twee uiteinden, zorgt de luchtcirculatie voor aangename verkoeling. Ook fijn: je kunt erin liggen, zitten en staan. Samen met Karsten Tenten heeft Manders het ontwerp uitgewerkt en gerealiseerd. Een configuratie van vijf tenten (voor tien personen) werd afgelopen weekend op Lowlands gerepresenteerd. Daarbij was de voltallige jury aanwezig waaronder Lowlands-directeur Eric van Eerdenburg en BNA-directeur Fred Schoorl.

“Ik vond het een super initiatief van Lowlands en BNA en een fijne samenwerking met Karsten Tenten, ik kijk uit naar een mogelijk volgende editie”, zegt Manders afsluitend aan de ArchiTenten Challenge.

bna
bna
jasper manders
contact
mail bd@cepezed.nl of 
bel ons business development team op +31 (0)15 2150000