menu sluiten

efficiënte bouw plus ultra leiden met prefab installaties

Lucas van der wee | cepezed

De bouw van het nieuwe multi-tenant onderzoeksgebouw Plus Ultra op het Bio Science Park in Leiden is al behoorlijk onderweg. De hoofddraagconstructie van de laagbouw is inmiddels af. Wanneer daar binnenkort ook het dak op zit, wordt parallel gestart met de gevels en installaties van dit bouwdeel. Ondertussen wordt ook verder gewerkt aan de hoofddraagconstructie van de hoogbouw, waarvan de eerste delen ook al staan.

voortvarende bouw
Bouwkundig aannemer Goossen te Pas, W-installateur Instaan en E-installateur JWR gaan voortvarend te werk. De bouw van het ruim 16.000 m2 grote gebouw voor uiteenlopende ondernemingen in de biosciences is deze zomer begonnen en bereikt waarschijnlijk half maart zijn hoogste punt van tien verdiepingen. Het is dan nog dit jaar helemaal gereed.

prefab installaties
Bijzonder is dat de installaties voor een groot deel geprefabriceerd worden aangeleverd en geplaatst. Alle leidingwerk voor koelen en verwarmen wordt inclusief naregeling al in de productiewerkplaats samengevoegd en naar de bouwplaats gebracht in elementen van 3.60 meter lengte. De installatieconfiguraties voor de techniekruimten worden bovendien zelfs volledig geprefabriceerd. Alle apparatuur waaronder warmtepompen en WKO-outillage wordt elders gemonteerd op frames die eenmaal op de bouwplaats zo de techniekruimten in te schuiven zijn.

tweede plus ultra in amsterdam
Het gebouw aan de Plesmanlaan in Leiden is een ontwikkeling van Kadans Science Partner. Naast flexibel verhuurbare kantoren en laboratoria gaat het algemene voorzieningen bevatten die sterk gaan bijdragen aan ontmoeting en kennisdeling. Inmiddels werken cepezed en Kadans ook aan een tweede Plus Ultra-gebouw in Amsterdam.

Lucas van der wee | cepezed
cepezed
cepezed
contact
mail bd@cepezed.nl of 
bel ons business development team op +31 (0)15 2150000