menu sluiten

evenement circulair samenwerken

lucas van der wee | cepezed

cepezed en Nederlands grootste foodservice-organisatie Albron delen tijdens Collaborating for a circular economy de bijzonderheden van hun samenwerking aan The Green House, het circulaire restaurant met urban farm naast Utrecht CS.

Het samenwerkingsevenement in Amsterdam vindt woensdag 16 januari voor de tweede keer plaats. Het is onderdeel van de Week van de Circulaire Economie, die komende editie van loopt van 14 t/m 18 januari. Namens cepezed zal architect Jaap Bosch zijn circulaire kennis en ervaringen delen. Andere circulaire samenwerkingsinitiatieven die op de bijeenkomst aan bod komen zijn die tussen Instock en Ahold Delhaize en die tussen Plastic Whale en Vepa. Deze zijn gericht op respectievelijk verantwoord gebruik van voedseloverschotten en meubilair van gerecycled plastic.

Het tijdelijke restaurant en meeting centre The Green House is volledig de- en remontabel en zoveel mogelijk gemaakt van gerecycled materiaal. Het gebouw bevat een groene kas van 80m² waarin kruiden en groenten voor het restaurant groeien. Na het initiële gebruik van zo’n vijftien jaar is het gebouw eenvoudig uit elkaar te halen en elders weer op te bouwen.

Nieuwsgierig hoe architectuur en horeca zijn samengesmolten tot circulair restaurantconcept? Zie de eventpagina van Collaborating for a circular economy op Facebook voor meer informatie en aanmelding.

contact
mail bd@cepezed.nl of 
bel ons business development team op +31 (0)15 2150000