menu sluiten

fugro wint breeam people's choice award

Afgelopen woensdag werden in Londen de BREEAM Awards 2024 uitgereikt. Door de hoge BREEAM-score van 93,44 procent wisten we al dat het nieuwe Fugro hoofdkantoor enorm duurzaam was. De toekenning van de People’s Choise Award benadrukt het belang van een ambitieuze opdrachtgever.

toonaangevend
BRE heeft de winnaars bekendgemaakt van de BREEAM Awards 2024. Fugro New HQ won de People’s Choice Award. Dit nieuwe hoofdkantoor wordt momenteel gebouwd in Nootdorp, naar een ontwerp van cepezed. BRE staat voor Building Research Establishment en is vooral bekend van de internationale BREEAM-standaard ter bevordering van duurzaamheid. De jaarlijkse prijzen zijn dan ook bedoeld voor projecten en organisaties die toonaangevend zijn op het gebied van het duurzaam ontwerpen, ontwikkelen en beheren van gebouwen.

breeam outstanding

Duurzaamheid was van meet af aan de focus van zowel opdrachtgever Fugro als cepezed. Het was precies deze inzet die door de jury werd geprezen. Geo-data specialist Fugro droeg vanuit zijn eigen specialisme zelfs bij aan het ontwerp. Dat resulteerde in onder andere een vernieuwend regenwatermanagementsysteem. Mede door de biodivers ingerichte tuin en de nadruk op de gezondheid van de medewerkers kreeg het ontwerp een BREEAM Outstanding-certificaat. Maar ook de losmaakbare constructie en het efficiënte materiaalgebruik zorgen voor een kleine footprint.

campus

“Duurzaamheid zit in het dna van ons bedrijf”, zegt Michiel Dessens, Project Director van Fugro. “Het was dus niet de vraag of het nieuwe hoofdkantoor duurzaam zou worden, het was vanaf de start het uitgangspunt.” Hier wist architect Peter van den Heuvel wel raad mee, omdat duurzaamheid ook bij cepezed voorop staat. “We ontwierpen het nieuwe hoofdkantoor als een campus”, vat hij de insteek samen.

Aan het ontwerp van het hoofdkantoor van Fugro werken we samen met cepezedinterieur, Bosch Slabbers landschapsarchitecten, Van Rossum Raadgevende Ingenieurs (constructie), Cauberg Huygen (bouwfysica), RoyalHaskoning DHV (duurzaamheid), Deerns (installatietechniek), 4Building (procesmanagement) en Fugro. Ook Vijverborg adviseurs en ontwerpers, Den Doorn totaalinstallateurs, EWB circular rain en MMEK design for experience staan het team bij.


→ Lees meer over het project

contact
mail bd@cepezed.nl of 
bel ons business development team op +31 (0)15 2150000