menu sluiten

goedbezochte kijkdag dorpslandgoed ‘t eemgoed

De toekomstige bewoners van ’t Eemgoed bij Almere-Oosterwold konden afgelopen weekend alvast een kijkje nemen; op het dorpslandgoed én in de woningen in aanbouw zelf. De kijkdag was de eerste mogelijkheid dat zij de bouwplaats op konden sinds de strikte COVID-maatregelen van vorig jaar.

nieuwe manier van wonen
’t Eemgoed is een bijzonder woningbouwproject geïnitieerd door 2OPEN, dat het in combinatie met cepezedprojects ook ontwikkelt. Het project is ontworpen door architectenbureau cepezed en gebouwd onder coördinatie van cepezedbouwteam. Het bestaat uit acht gebogen longhouses met in totaal 82 woningen, die losjes in een groene omgeving van ruim zeven hectare zijn gerangschikt. De woningen hebben een bijzondere typologie met een aflopend, landschappelijk dak dat maakt dat alle woningen uitzien op groen. ‘Leven in verbinding met de aarde en elkaar’ is het uitgangspunt van het dorpslandgoed. Daarom maken ook het gemeenschappelijke Eemhuis en tien landschapskamers deel uit van het plan.

duurzaam en natuurlijk
De realisatie neemt inmiddels steeds concreter vorm aan. Voor de toekomstige bewoners kwamen de afbeeldingen en tekeningen van hun nieuwe woning daarom al echt tot leven. Zo’n vijftig huishoudens bezochten de dag en konden zo alvast goed gevoel krijgen bij hun aanstaande leefomgeving. Zo konden ze de afmetingen en indelingen van de woonruimten ervaren, kregen ze een toelichting op de uitvoering en kregen ze al idee van de inbedding van de longhouses in rijkelijk groen.

contact
mail bd@cepezed.nl of 
bel ons business development team op +31 (0)15 2150000