menu sluiten

Innovatie-expositie TechTalk Delft levert verrassingen op

lucas van der wee | cepezed

Specifieke insecten in kassen bestrijden met drones. Tot 60 procent besparen op gasverbruik door de warmte van het water dat je gebruikt, nóg eens gebruiken. Een slimme lantarenpaal die op zonne-energie werkt én tevens wifipunt is. Een greep uit verrassende innovaties die te zien zijn op de TechTalk Delft.

Innovatiekracht
“Je komt voor het ene en je wordt verrast door het andere. Dat is een van de reacties in het gastenboek”, vertelde burgemeester Marja van Bijsterveldt gisteravond ten overstaande van de exposanten en andere innovatieve ondernemers van Delft. Van Bijsterveldt benadrukt hoe trots ze is op de innovatiekracht van de bedrijven in Delft, maar ook op de TechTalk, die deze mooie innovaties overbrengt aan de inwoners en bezoekers.

techtalk delft
De TechTalk Delft is een expositie in het stadskantoor van de gemeente Delft, waar tien bedrijven uit de Prinsenstad hun innovatie tonen. De innovatie-expositie is vrij toegankelijk tijdens kantooruren op werkdagen en is er tot en met 12 oktober.

remontabel en circulaire bouw
Ook cepezed neemt deel aan deze expositie met een innovatief gebouwontwerp: volledig circulair en remontabel. Het gebouw ‘Bouwdeel D(emontabel)’, aan de Nieuwe Laan in Delft, is het prototype van remontabel en circulair ontwerpen en bouwen. Vanaf de start van het ontwerp is rekening gehouden met de mogelijkheid om het eenvoudig te kunnen demonteren. Het gebouw is flexibel in plaats en gebruik. Daardoor heeft het gebouw als geheel, maar ook alle toegepaste materialen an sich, een haast oneindige levensduur en toepasbaarheid, wat heel duurzaam is.

innovaties uitgelicht
In vijf artikelen in de lokale krant ‘Delft op Zondag’ zijn de tien innovaties uitgelicht. Meer weten over:
CirCleaner (haalt plastic uit water) van Noria Sustainable Innovators + living cocoon (biologisch afbreekbare doodskist) van Loop Biotech.
Anti-tremor orthese (onbewuste trilarmen stabiliseren) van STIL + speciale UV-coating (zet schadelijk licht om dat geschikt is voor plantengroei) van PAR+.
HeatCycle (gebruikt energie uit verwarmd water opnieuw) van DeWarmte + PATS-drone (insectenbestrijding in kassen) van PATS.
Soluxio Solar Pole (hele slimme, energieopwekkende lantarenpaal) van Flexsol Solutions + snelle laadpalen (voor elektrisch rijden) van ABB.
Remontabele bouw (te verplaatsen gebouwen) van cepezed + Botta (efficiëntere en gebruikersvriendelijke urinezak) van Pharmafilter en Reinier de Graaf ziekenhuis.

lucas van der wee | cepezed
lucas van der wee | cepezed
lucas van der wee | cepezed
lucas van der wee | cepezed
contact
mail bd@cepezed.nl of 
bel ons business development team op +31 (0)15 2150000