menu sluiten

laatste hand aan prefab bruggen arsenaaldelft

lucas van der wee | cepezed

Haasnoot Bruggen uit Rijnsburg legt momenteel de laatste hand aan de twee nieuwe bruggen voor ArsenaalDelft. Het laswerk wordt afgerond, de slijtvaste coating aangebracht en de leuningen gemonteerd. De bruggen zijn onderdeel van de herontwikkeling van het monumentale gebouwencomplex, waarin een hotel, restaurant, congrescentrum en expositieruimte komen. Eind februari worden de bruggen geplaatst.

strak, elegant en lichtgewicht
De geprefabriceerde voetgangersbruggen van dertien en zestien meter lang sluiten perfect aan op de bestaande situatie. Het boogvormige ontwerp rijmt met de talloze traditionele bruggen in het centrum van Delft. Het elegante, minimalistische uiterlijk behoudt het zicht over de historische kades van de binnenstad.

monumentale kades
Ter bescherming van de monumentale kades die ArsenaalDelft omringen, steunen de bruggen af op een verborgen palenconstructie onder de waterspiegel. De bruggen sluiten direct aan op het kadeniveau, waardoor de kades in hun bestaande staat blijven en geen ophoging of andere aanpassing nodig hebben. Daarnaast zijn de twee voetgangersbruggen zo ontworpen, dat zij in de toekomst ook weer moeiteloos te verwijderen zijn.

bruisende locatie
ArsenaalDelft wordt een bruisende plek met verschillende publieke functies. De nieuwe bruggen vergemakkelijken de toegang tot het complex, dat op een schiereiland tussen twee grachten ligt. Één van de bruggen komt uit bij het nieuwe waterterras van het restaurant. Aanleg van dit terras start eind deze maand, tegelijk met de plaatsing van de bruggen.

renovatie voormalig legermuseum
Het historische armamentarium was lange tijd Legermuseum en heeft de afgelopen tijd een metamorfose ondergaan. cepezed ontwierp hiervoor het plan, cepezedinterieur de binnenomgeving en cepezedbouwteam verzorgde de uitvoeringscoördinatie. cepezedprojects is betrokken als ontwikkelaar.

lucas van der wee | cepezed
lucas van der wee | cepezed
lucas van der wee | cepezed
contact
mail bd@cepezed.nl of 
bel ons business development team op +31 (0)15 2150000