menu sluiten

meldkamer oost-nederland binnenkort in uitvoering

cepezed

De nieuwe door cepezed ontworpen 112-meldkamer in Apeldoorn gaat binnenkort in uitvoering. Friso Bouw uit Sneek is geselecteerd als aannemer en start komende maand met de fundering.

De nieuwe meldkamer voor alle hulpdiensten wordt één van de grootste in Nederland, met een verzorgingsgebied van vijf veiligheidsregio’s. Het gebouw verenigt drie bestaande meldkamers, die nu nog verspreid zijn over Apeldoorn, Hengelo en Arnhem.

Het ontwerp bestaat uit twee dwars op elkaar gestapelde volumes. Het bovenste is aan de koppen volledig transparant, wat het idee geeft van een uitkijkpost waaruit de meldkamer waakt over de regio. Ook verder heeft het gebouw veel transparantie, zodat het veel daglicht ontvangt en mooie uitzichten heeft over het omringende Van Gelderpark.

Zowel de meldkamer zelf als de kantoren zijn volledig vrij indeelbaar en direct aan de entree ligt een royaal atrium. De cortenstalen gevels hebben een warme uitstraling die goed past in de groene omgeving.

Veel aandacht is besteed aan een prettige, gezonde verblijfsomgeving en aan duurzaamheid. Zo komt het pand tot stand met een minimum aan materialen, die bovendien duurzaam zijn. Ook is het Bijna Energie Neutraal (BENG).

De bouw is volgens planning in mei 2022 klaar. Daarna worden nog alle ICT- en telefonievoorzieningen geïnstalleerd en ontvangen de centralisten training voor het werken op hun nieuwe plek. Eind 2022 is de nieuwe meldkamer dan volledig operationeel.

cepezed