menu sluiten

menno rubbens ambassadeur energiebesparing

lucas van der wee | cepezed

Projectontwikkelaar en directeur van cepezedprojects Menno Rubbens is dit jaar ambassadeur Energiebesparing namens ondernemersorganisatie VNO-NCW West. Rubbens vervult zijn ambassadeurschap samen met Henk Markerink van de Johan Cruijff ArenA. Beiden geven ondernemers uit West-Nederland de komende tijd advies op het gebied van energiebesparing.

Het initiatief voor het ambassadeurschap is ontstaan naar aanleiding van de wettelijke verplichtingen die bedrijven en organisaties met een hoog energieverbruik de laatste tijd zijn opgelegd. Ondernemingen die per jaar vanaf 50.000 kWh elektriciteit of 25.000 m³ aardgas verbruiken, moeten sinds enige tijd al energiebesparende maatregelen met een terugverdientijd van vijf jaar of minder doorvoeren. Vanaf 1 juli zijn zij daarnaast verplicht deze maatregelen ook te melden via het eLoket van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). In totaal gaat het om zo’n 125.000 bedrijven en organisaties.

Om energiebesparing makkelijker te maken, is voor negentien bedrijfstakken al een ‘Erkende Maatregelenlijst’ opgesteld. In een recente VNO-NCW special en vlog geeft Rubbens ook praktische besparingsinformatie. Daarnaast prikkelt hij ondernemers om de informatieplicht ook te beschouwen als groeikans voor hun ondernemingen. Besparing gaat uiteindelijk immers over efficiëntie en een doelgerichte omgang met middelen, en dat past precies in de denkwijze van ondernemers. Rubbens richt zich specifiek op verduurzaming van huisvesting en de ontwikkeling van flexibele en circulaire gebouwen.

Meer informatie over de Energieplicht is te lezen op de website van VNO-NCW West. cepezedprojects denkt desgewenst graag mee over passende stappen en maatregelen.

lucas van der wee | cepezed
contact
mail bd@cepezed.nl of 
bel ons business development team op +31 (0)15 2150000