menu sluiten

met kadans naar duitsland

Kadans Science Partner spreidt zijn vleugels en realiseert, in Duitsland, Plus Ultra Mainz voor het Life Science Zentrum Mainz (LZM). cepezed maakt het ontwerp voor dit laboratorium- en bedrijfsverzamelgebouw samen met a5 Planung GmbH. Het gebouw maakt een knik en staat op een prominente plek op de campus. In de vormgeving is rekening gehouden met de hittestress in het centrum van Mainz, door juist wind (in de goede richting) te genereren.

Rheinland-Pfalz wil een baken worden op het gebied van biotechnologie - Malu Dreyer, de minister president van de deelstaat, noemt het ‘een echte toekomsttechnologie’. Kadans richtte er een Duitse tak voor op. Net als bij de andere ontwerpen voor campusgebouwen, die cepezed maakte voor Kadans, is de gemeenschappelijke ruimte minstens zo belangrijk als de kantoren en laboratoria: bij innovatie draait het om uitwisseling. Dat kan in verschillende zalen, maar ook op de trappen, in het atrium en in het restaurant. Flexibele plattegronden maken het mogelijk om de grootte van gehuurde ruimtes aan te passen. Zo kunnen startups opschalen zonder te verhuizen en zijn ruimtes altijd op maat, dus goed verhuurbaar.

Een van de meest opvallende aspecten van het LZM gebouw is de knik in de gevel met daarboven een doorlopend dak. Zo ontstaat een overdekte buitenruimte op een centrale plek op de campus voor biotechnologie. Met deze ‘Life Science Hub’ heeft niet alleen Mainz, maar de hele deelstaat grote ambities. ‘De samenwerking met Kadans vergroot de zichtbaarheid van onze biotechnologie en tilt de aantrekkingskracht en het netwerk van dit onderzoeksgebied naar een hoger plan’, aldus Malu Dreyer. Ook de minister van Economische Zaken verheugt zich: ‘Met Kadans hebben we een sterke, internationale partner aan onze zijde en daarmee de beste ondersteuning voor verdere startups op het gebied van biowetenschappen en biotechnologie in Rijnland-Palts.’

Markus Scheja en Ilias Sarros van Kadans Science Partner Germany GmbH zien ernaar uit om actief bij te dragen aan de groei van de biotechnologie in Mainz. ‘Deze alliantie is een waardevolle samenwerking om life science bedrijven van over de hele wereld met elkaar in contact te brengen en aan te trekken’, zeggen zij bij de presentatie van het ontwerp.

contact
mail bd@cepezed.nl of 
bel ons business development team op +31 (0)15 2150000