menu sluiten

moreelsebrug deel van Flensburgse fietszomer 2021

Een maquette van de door cepezed ontworpen Moreelsebrug in Utrecht maakt tot 22 september deel uit van de tentoonstelling "Fahr Rad - Die Rückeroberung der Stadt" in de Duitse stad Flensburg. De havenstad vlakbij de grens met Denemarken zet de fiets deze zomer helemaal centraal en heeft de Flensburger Fahrradsommer 2021 georganiseerd. De expositie maakt daarvan deel uit en is te zien in het Robbe & Berking Museum.

In 2018 was de expositie al te zien in het Deutsches Architektur Museum in Frankfurt. Het Robbe & Berking Museum vult haar aan met substantiële delen van de collectie van één van de grootste Europese fietsmusea, het Deutsches Fahrrad Museum uit Bad Brückenau. Daarnaast organiseert het de hele expositieperiode lezingen, filmvertoningen en evenementen rondom de fiets.

De tentoonstelling toont onder meer actuele ontwikkelingen in fietsinfrastructuur in steden als New York, Oslo, Kopenhagen en dus Utrecht. De Moreelsebrug heeft in Utrecht een grote positieve invloed op de mobiliteit en connectiviteit binnen de stad. Het brede stationsgebied was lang een fysieke barrière tussen de stadsgebieden aan weerszijden. De fietsers- en voetgangersbrug vormt sinds 2016 een fijn functionerende verbinding met bovendien een hoge belevingswaarde. De vormgeving is elegant en de bomen erop maken de brug tot aangenaam verblijfsgebied en een rustpunt in de drukke stedelijke omgeving. Mede door de volledig transparante balustrade biedt de brug bovendien een prachtig uitzicht over de stad.

Kijk voor meer informatie over de tentoonstelling op de website van het Robbe & Berking Museum. Meer informatie over de Flensburger Fahrradsommer vind je hier.Lucas van der Wee | cepezed
lucas van der wee | cepezed
Jannes Linders
contact
mail bd@cepezed.nl of 
bel ons business development team op +31 (0)15 2150000