menu sluiten

Nieuwbouw International School Almere bereikt hoogste punt

De bouw van de International School Almere heeft het hoogste punt bereikt. Dat moment werd donderdag gevierd met wethouder Maaike Veeningen, aannemer Van Norel Bouwgroep en architectenbureau cepezed. Het gebouw biedt plek aan zo’n 700 internationale leerlingen in de leeftijd 4 tot 19 jaar.

voorbereid op groei
Met de nieuwbouw worden twee bestaande functies, een primary school (4-11 jaar) en een secondary school (11-19 jaar) die momenteel gevestigd zijn op aparte locaties, samengevoegd. Tegelijkertijd wordt het een efficiënter opgezet gebouw, dat in de toekomst makkelijk uit te breiden is. De International School Almere (ISA) is zodoende voorbereid op groei naar 1.000 leerlingen. De gemeente Almere speelt daarmee in op de toenemende vraag van expats die hun kinderen op een moderne, bereikbare internationale school willen onderbrengen.

gedeelde faciliteiten
Het nieuwe schoolgebouw bestaat uit drie delen. De basisschool en de middelbare school zitten in de vleugels van het complex. De vleugel van de jongste kinderen is laagbouw met groenrijke buitenruimtes, die van de jongeren is drie verdiepingen hoog. Het middendeel vormt het kloppende hart van het gebouw waarin gedeelde faciliteiten gevestigd zijn, zoals de aula, bibliotheek en gymzalen. De ISA heeft verder ook muziekstudio’s bij het muzieklokaal, een danslokaal, een lokaal voor 3D-design en een lokaal voor ‘environmental sience studies’. Omdat de verschillende leeftijdsgroepen een eigen leeromgeving krijgen, blijft het voor elke groep een overzichtelijke, kleinschalige en fijne school.

stoer en vriendelijk
Het gebouw oogt door de zichtbare staalconstructie stoer. Maar dankzij het daglichtrijke ontwerp en de inrichting van cepezedinterieur voelt het straks als een zeer vriendelijke omgeving, dat bovendien is ingesloten door een groene oase. De oplevering van het gebouw, in opdracht van Van Norel Bouwgroep, staat in februari 2023 gepland.

contact
mail bd@cepezed.nl of 
bel ons business development team op +31 (0)15 2150000