menu sluiten

oplevering natuurinclusief hoofdkantoor oldelft ultrasound

lucas van der wee | cepezed

Op maandag 1 maart is het casco van het nieuwe hoofdkantoor door cepezedprojects overgedragen aan eigenaar ASR Dutch Science Park Fund en huurder Oldelft Ultrasound. Het BREEAM-Excellent gecertificeerde hoofdkantoor voor de ontwikkelaar en producent van medische apparatuur is zowel circulair als natuurinclusief gebouwd.

circulair ontwerp
In het ontwerp is veel aandacht besteed aan circulariteit en flexibiliteit. Zo is de geprefabriceerde staalconstructie ‘droog’ geassembleerd en demontabel, zodat de onderdelen geschikt zijn voor hergebruik. Ook de kanaalplaatvloeren zijn losmaakbaar en her te gebruiken. Daarnaast is het gebouw flexibel indeelbaar, eenvoudig in te zetten als multi tenant gebouw en voorbereid op mogelijke uitbreiding in de toekomst. Het is zo op alle manieren voorbereid op veranderend gebruik en een langdurige toekomst.

groene gevels
Mede omdat het pand op de groene TU-campus in Delft staat, heeft cepezed ingezet op een ecologisch, natuurinclusief gebouw. Om dit te bereiken zijn onder andere grote gevellamellen geplaatst die in de toekomst begroeid zijn met een mix van klimplanten. De begroeiing bestaat uit een diversiteit van specifiek geselecteerde klimplanten, uitgekozen op zowel fysische als esthetische kwaliteiten. Denk aan zonbehoefte, waterbehoefte en vorstbestendigheid van een soort, maar ook aan de groeisnelheid. Ook zijn de planten zo gekozen dat ze een aantrekkelijke habitat vormen voor verschillende vogels en insecten.

net even anders
Bijzonder aan dit project is dat er tegelijkertijd is gewerkt aan de bouw van het casco in opdracht van cepezedprojects als de ontwikkelaar en aan de uitvoering van het inbouwpakket in opdracht van Oldelft Ultrasound als de huurder. Zo verloopt de bouw een stuk efficiënter en kan het pand eerder in gebruik worden genomen. Voor het nieuwe hoofdkantoor verzorgde cepezed de volledige realisatie. Architectenbureau cepezed ontwierp het pand, cepezedinterieur de binnenomgeving, cepezedbouwteam verzorgde de uitvoeringscoördinatie en cepezedprojects is betrokken als ontwikkelaar.

lucas van der wee | cepezed
cepezed
lucas van der wee | cepezed
contact
mail bd@cepezed.nl of 
bel ons business development team op +31 (0)15 2150000