menu sluiten

prefab bouw 't eemgoed in volle gang

Lucas van der Wee | cepezed

Het bijzondere woonproject ’t Eemgoed in Oosterwold krijgt steeds meer vorm. De ontwikkeling is een initiatief van 2OPEN en gebaseerd op het concept van een dorpslandgoed. Een dorpslandgoed is een nieuwe generatie landgoederen, met de kwaliteit van een dorp waar ieder zich op zijn eigen manier thuis voelt én verbonden is met de omgeving. Het project is nu volop in uitvoering. Alle betrokken partijen werken daarbij nauw samen.

optimalisatie kwaliteit en proces
De woningen worden ontwikkeld door 2OPEN en cepezedprojects en zijn ontworpen door cepezed en cepezedinterieur. Het ontwerp is tot stand gekomen in een co-creatie proces, samen met de bewoners. De realisatie staat onder coördinatie van cepezedbouwteam. Alle gebouwonderdelen zijn partieel aanbesteed, van de staalconstructie tot de gevels, gevelopeningen en installaties. Samen met de geselecteerde bouwpartners is het ontwerp optimaal uitgewerkt, om de kwaliteit te verbeteren en het bouwproces nog efficiënter te maken.

maximale prefabricage
Zo is het stabiliteitsconcept geoptimaliseerd, waardoor Hofman Staalbouw de staalconstructie lichter kan uitvoeren. Ook zijn de aansluitingen tussen staalconstructie en de dak- en geveldelen vereenvoudigd. Voor deze componenten zelf is gezocht naar maximale prefabricage. De houten dak- en geveldelen worden samengesteld in de werkplaats van producent Noviton Prefab, waar Terberg Totaalinstallaties ze voorziet van alle leidingwerk voor lucht en elektra en de elementen ook al grotendeels worden voorzien van dakbedekking door Roof Protection. De dakdelen meten maar liefst acht bij drie en een halve meter en dichten ieder steeds een heel stramien.

bouwtrein
Het uitvoeringsproces van het casco is opgezet als een ‘bouwtrein’. Van de acht bouwblokken staat de staalconstructie er nu van drie. Terwijl het skelet van de overige blokken verder wordt opgezet, worden de betonvloeren afgestort van de blokken die al staan. De dak en gevelelementen komen daar weer achteraan, gevolgd door de montage van de aluminium puien en de permanente dakafwerking.

Bekijk onderstaande video voor een bouwupdate door de cepezed-architect en bouwprocesmanager van cepezedbouwteam.

lucas van der wee | cepezed
Lucas van der wee | cepezed
Lucas van der Wee | cepezed
cepezedbouwteam
cepezedbouwteam
cepezed
cepezed
contact
mail bd@cepezed.nl of 
bel ons business development team op +31 (0)15 2150000