menu sluiten

rijkskantoor de knoop wint frame award

lucas van der wee | cepezed

Rijkskantoor De Knoop is bekroond met de publieksprijs van de FRAME Awards 2020 in de categorie ‘Governmental Interior of the Year’! Het interieur is in nauwe samenwerking met cepezed ontworpen door Fokkema & Partners. Dat zond het project ook in en nam de prestigieuze internationale prijs vereerd in ontvangst tijdens de award-ceremonie in Amsterdam afgelopen donderdag.

integrale samenwerking

Het onderscheiden project betreft de transformatie van de voormalige Knoopkazerne tot modern kantoor- en vergadercentrum voor rijksambtenaren. In 2015 werd het DBFMO-project door de Nederlandse overheid gegund aan R Creators, een samenwerkingsverband tussen Strukton, Ballast Nedam en Facilicom. Voor het integrale ontwerp van architectuur, interieur en stedenbouw waren cepezed, Fokkema & Partners en Rijnboutt verantwoordelijk.

prijswinnend ontwerp

Het team heeft het voorheen gesloten militaire complex getransformeerd tot een transparant, licht, gezond en tegelijkertijd robuust en eigentijds kantoorgebouw waarin het fijn is om te werken, te vergaderen en te ontmoeten. Het interieurontwerp is tijdloos, efficiënt en duurzaam en gericht op een moderne en representatieve uitstraling voor de organisatie.

Fokkema & Partners over de onderscheiding: “Het winnen van de FRAME Award voor het interieur van een rijkskantoor voelt als een geweldig eerbetoon aan de manier waarop de complexiteit van de opdracht is vertaald om alle belanghebbenden te beantwoorden en tegelijkertijd een vanzelfsprekend en aantrekkelijk ontwerp te maken. Een ontwerp dat de medewerkers bij ‘De Knoop’ optimaal ondersteunt en inspireert en tegelijkertijd onze collega's en het design-liefhebbende publiek van FRAME aanspreekt.”

lucas van der wee | cepezed
lucas van der wee | cepezed
lucas van der wee | cepezed
lucas van der wee | cepezed
contact
mail bd@cepezed.nl of 
bel ons business development team op +31 (0)15 2150000