menu sluiten

Ronald Schleurholts geeft in Gent lezing over Tijdelijke Rechtbank Amsterdam

lucas van der wee

‘Hoe een gebouw met een oppervlakte van 5.400m2 ‘reist’ van Amsterdam naar Enschede?’ Daarover geeft Ronald Schleurholts, architect en partner bij cepezed, maandagavond 21 november een lezing in Gent.

circulaire bouw
Schleurholts is te gast bij netwerkorganisatie De Bouwschil, kenniscentrum voor ‘performante gevels’. De organisatie staat voor gevels die bijdragen aan energiezuinige bouw en renovatie. Dat kan een technologisch ‘slimme gevel’ zijn, maar kan ook te maken hebben met circulaire bouw. Ronald Schleurholts zal zijn lezing toespitsen op dat laatste, met als voorbeeld de Tijdelijke Rechtbank Amsterdam.
De Bouwschil is enthousiast over dit project, omdat er over de Tijdelijke Rechtbank Amsterdam in Vlaanderen nog betrekkelijk weinig bekend is. “Kom te weten hoe tijdens het project verspilling van materialen en energie wordt tegengegaan en hoe er 2.000.000 kg CO2 wordt bespaard.”

programma
Hoofdspreker van de avond, in de CommunicatieCampus in Gent, is Ronald Schleurholts. Hij wordt voorafgegaan door Nadja Van Houten van Bureau Bouwtechniek. Zij geeft antwoord op de vraag: Hoe moet onze aanpak gewijzigd worden om een doorbraak van circulair bouwen te realiseren? De avond wordt afgesloten door Raf De Preter van Bureau Bouwtechniek. Hij presenteert onder meer een studie van 'biobased' gevelsystemen in vergelijking met klassieke gevels.

aanmelden
Inschrijving loopt via de website van De Bouwschil. (De lezingen zijn in het Nederlands.)

lucas van der wee | cepezed
Leon van Woerkom
contact
mail bd@cepezed.nl of 
bel ons business development team op +31 (0)15 2150000