menu sluiten

start bouw taste, texture & health

Voor dsm-firmenich in Delft ontwierpen we een nieuw hoofdkantoor met applicatielaboratoria. Het wordt een extreem duurzaam gebouw, toegespitst op etaleren, testen en proeven. Op 1 november startte de bouw.

De Business unit Taste, Texture & Health, zoals de officiële naam luidt, is een van de eerste gebouwen op dsm-firmenich’s Biotech Campus Delft. Een business unit is nadrukkelijk geen fabriek, maar bedoeld om innovatieve voedingstoepassingen te ontwikkelen. Deze innovatie richt zich op duurzaamheid en gezondheid, wat wordt weerspiegeld in het gebouw. De trappen zijn bijvoorbeeld uitnodigend gesitueerd en vormen een prettige plek an sich. Daarnaast is het gebouw energie-efficiënt - bij het ontwerpen is ingezet op de hoogste duurzaamheidsnorm.

Bij Taste, Texture & Health worden producten getest en wordt kennis uitgewisseld. Het gebouw krijgt open kantoorruimtes en geavanceerde faciliteiten, waaronder een volledig uitgeruste kookstudio, een proefruimte, een kaasmakerij, een bakkerij en een brouwerij. Vanaf de zomer 2025 biedt Taste, Texture & Health onderdak aan zo’n 500 medewerkers van dsm-firmenich.

Directeur Patrick Niels verheugt zich: ‘Voortbouwend op meer dan 150 jaar succesvolle voedselinnovatie, wordt onze nieuwe hypermoderne faciliteit een bruisende plek waar passie en expertise samenkomen. Een inspirerende plek om te werken, samen met onze klanten, partners, kennisinstellingen en talentvolle wetenschappers’, zei hij naar aanleiding van de start van de bouw. Marja van Bijsterveldt, burgemeester van Delft, merkte bij die gelegenheid op dat Taste, Texture & Health de hele keten van business, onderzoek, ontwikkeling, toepassing en productie bundelt, en daarmee ‘een mooi voorbeeld is voor andere plekken in Nederland’.

ASR Dutch Science Park Fund wordt eigenaar van het gebouw en tevens de samenwerkingspartner voor de verdere ontwikkeling van de campus van dsm-firmenich

→ Meer weten over dit project? Klik hier

contact
mail bd@cepezed.nl of 
bel ons business development team op +31 (0)15 2150000