menu sluiten

duurzaam internationaal hoofdkantoor voor Fugro

Fugro is een geo-dataspecialist die uitgebreide informatie verzamelt en analyseert. cepezed ontwierp het afgelopen jaar een nieuw, internationaal hoofdkantoor in Nootdorp, waarvan de bouw in 2024 begint. Een leuke opdracht, mede omdat Fugro een hoge duurzaamheidsambitie heeft en zelf meedenkt over aspecten als regenwaterfiltratie in de bodem.

hoogste duurzaamheidsstandaard
Fugro wil de aarde op een verantwoorde wijze ontwikkelen en onderhouden. Een demontabel gebouw dat bestaat uit herbruikbare onderdelen en ‘biophilic’ is ontworpen, sluit naadloos aan bij die missie. Het ontwerp behaalde een BREEAM-NL Outstanding-certificatie, de hoogste duurzaamheidsstandaard van de Dutch Green Building Council. Mede dankzij de hoge ambitie van Fugro is het gebouw energieneutraal en wordt al het regenwater opgevangen, gefilterd, hergebruikt en geïnfiltreerd in de diepe grondlagen.

3 gebouwen verbinden
Fugro telt meer dan 10 duizend medewerkers, die in 57 landen actief zijn. Zij verzamelen en interpreteren gegevens over het aardoppervlak en de (zee)bodem en adviseren vervolgens over bijvoorbeeld de plaatsing van offshore windturbines en hoogwaterbeschermingsprogramma’s. Het nieuwe hoofdkantoor bevat kantoorplekken, workshop- en vergaderruimtes, laboratoria en werkplaatsen, en een restaurant met terras. Een centrale as verbindt de parkeergarage, het nieuwe hoofdkantoor en het bestaande TechCenter via een landschappelijk ingerichte tuin, die uitnodigt tot een wandeling.

biophilic
cepezed werkt samen met cepezedinterieur en de landschapsarchitecten van Bosch Slabbers aan het ontwerp voor het nieuwe hoofkantoor. Het wordt een daglichtrijk gebouw, met veel glas in de gevels en in het dak boven de 2 verbindingszones. In het hart kruist de centrale as een tweede as, die de 4 vleugels verbindt. Die tweede as is voornamelijk ingericht met houten elementen en voorziet in plekken voor overleg en informele ontmoetingen. Naast daglicht en zicht op de tuin en daktuinen, is beplanting binnen een belangrijk inrichtingselement. Op de hoofdas staan bomen in verzonken bakken.

bouw
Inmiddels is de aannemer bekend - De Vries en Verburg - en naar verwachting wordt het gebouw in de tweede helft van 2025 opgeleverd. Fugro kan de vleugels eventueel apart verhuren aan derden, maar ons ontwerp sorteert ook voor op uitbreiding, mocht dat nodig zijn.

Aan het ontwerp van het hoofdkantoor van Fugro werken we samen met cepezedinterieur, Bosch Slabbers landschapsarchitecten, Van Rossum Raadgevende Ingenieurs (constructie), Cauberg Huygen (bouwfysica), RoyalHaskoning (duurzaamheid), Deerns (installatietechniek), 4Building (procesmanagement) en Fugro. Ook Vijverborg adviseurs en ontwerpers, Den doorn totaalinstallateurs, EWB circular rain en MMEK design for experience stonden het team.

ga naar projectpagina

contact
mail bd@cepezed.nl of 
bel ons business development team op +31 (0)15 2150000