menu sluiten

terugblik booosting-event goood woood bij cepezed

lucas van der wee | cepezed

Recent hostte cepezed de themabijeenkomst Goood Woood van Booosting, het platform voor koplopers in bouwinnovatie. De drukbezochte middag stond in het teken van circulair bouwen met hout. Het onlangs opgeleverde Bouwdeel D(emontabel) op het terrein van cepezed was een van de praktijkcases. Dit circulaire prototype weerspiegelt cepezeds manier van ontwerpen en bouwen en was voor de deelnemers ook te bezoeken.

beste jongetje van de klas

Antwan van Haaren, partner van DGMR en bestuurslid Booosting, trapte zijn eerste Booosting-event als dagvoorzitter af en vertelt: “De hoeveelheid bezoekers van Goood Woood laat zien dat bouwen met hout erg in de belangstelling staat. Het was een zeer informatieve middag met goede inhoudelijke presentaties en gezonde discussies; over demontabel bouwen en over bouwen met hout, zowel in ‘bouwpakketten’ als in ‘iconische projecten’. Breed gedeeld onder de aanwezigen werd de mening dat de duurzaamheid van hout als bouwmateriaal wordt ondergewaardeerd. Dit omdat door hout opgenomen CO2 niet in berekeningen wordt meegenomen. Eén van de conclusies was dat we per project moeten blijven nadenken over de meest duurzame en meest voor de hand liggende oplossingen. Die hoeven niet altijd volledig van hout te zijn. Er zijn ook zeker allerlei hybride oplossingen mogelijk. De huidige markt biedt voldoende producten om per project de beste keuzen te maken. De bouw is op dit moment een grote veroorzaker van CO2-uitstoot in Nederland, maar er is zeker hoop dat we alsnog ‘het beste jongetje van de klas’ kunnen worden. Laten we ons daarvan bewust van zijn en ernaar handelen!”

tot slot

Mede namens Booosting bedankt cepezed alle geïnteresseerden nogmaals voor hun komst. We hopen dat ons Bouwdeel D(emontabel) de bezoekers geïnspireerd heeft en zijn ervan overtuigd dat onze kijk op ontwerpen en bouwen eraan bijdraagt dat de bouwsector echt dat ‘beste jongetje van de klas’ kan worden.

Onderstaande foto's geven een impressie van de middag. Graag tot een volgende keer weer!

lucas van der wee | cepezed
lucas van der wee | cepezed
lucas van der wee | cepezed
lucas van der wee | cepezed
lucas van der wee | cepezed
lucas van der wee | cepezed
lucas van der wee | cepezed
contact
mail bd@cepezed.nl of 
bel ons business development team op +31 (0)15 2150000