menu sluiten

twee gebouwen cepezed voorbeeldprojecten circulair bouwen

léon van woerkom | cepezed

In de e-bookpublicatie ‘In 4 stappen circulair (ver)bouwen’ die het programma Nederland Circulair! dit jaar publiceerde zijn twee van de vier uiteengezette voorbeeldprojecten ontwerpen van cepezed: de Tijdelijke Rechtbank Amsterdam en nieuwe Rijkskantoor De Knoop te Utrecht.

De brochure is tot stand gekomen door RVO, MVO Nederland en Het Groene Brein. Het geeft opdrachtgevers die in een (ver)bouwopgave op zoek zijn naar een circulaire aanpak een breed palet aan informatie, een concreet stappenplan en een reeks praktische handvatten over circulair ontwerpen. Het ontwerp van cepezed voor de Tijdelijke Rechtbank, oplevering najaar 2016, zet in op een sterke vermindering van materiaalgebruik. Het gebouw is volledig de- en remontabel om na zijn initiële gebruiksperiode van 6 jaar op een andere locatie eenzelfde of een nieuwe functie te kunnen vervullen.
Bij de omvorming van de voormalige Knoopkazerne tot modern Rijkskantoor is zoveel mogelijk van de bestaande bouw gehandhaafd of zijn materialen hergebruikt in de nieuwbouw voor het naast gelegen, eveneens door cepezed ontworpen, The Green House. Zo vormen de oude rookglazen gevelplaten van de getransformeerde kazerne nu de huid van het circulaire paviljoen.

Nederland Circulair! is een programma dat mensen en organisaties stimuleert om circulair te ondernemen en innovatiever te produceren, te consumeren, te financieren en te organiseren. Het programma kent een ‘matchmakingplatform’ op circulairondernemen.nl en biedt handige tools om het bedrijfsleven ‘circulair’ verder te helpen. Nederland Circulair! wordt ondersteund door het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (IenW) en uitgevoerd door MVO Nederland / De Groene Zaak, Circle Economy, Het Groene Brein, Sustainable Finance Lab en RVO.nl.

lucas van der wee | cepezed
lucas van der wee | cepezed
contact
mail bd@cepezed.nl of 
bel ons business development team op +31 (0)15 2150000