menu sluiten

uitslag ontwerpwedstrijd circulariteit

lucas van der wee | cepezed

Met hun inzending Bouwdeel D(emontabel) zijn Alex Zwanenburg en Rik de Brouwer de winnaars van de ontwerpwedstrijd circulariteit die cepezed en de Delftse studievereniging Stylos in april uitschreven. Afgelopen donderdag presenteerden alle deelnemers hun indiening tijdens een feestelijke borrel bij cepezed. De wedstrijd maakt deel uit van uitgebreide festiviteiten rondom het 25e Stylos-lustrum en markeert tevens de totstandkoming van het nieuwe Bouwdeel D(emontabel) op het cepezed-terrein tussen de Ezelsveldlaan en Nieuwelaan in Delft.

Tweedejaars Bachelor studenten Bouwkunde van de TU Delft konden Bouwdeel D(emontabel) voor de competitie herinterpreteren, waarbij de inzet een nog verdergaande circulariteit was. Ter introductie kregen de deelnemers in mei eerst een inspiratieworkshop bij cepezed. Daarin kwamen onder meer circulaire cepezed-projecten als de Tijdelijke Rechtbank Amsterdam, The Green House in Utrecht en Bouwdeel D(emontabel) zelf aan bod. Aansluitend brachten de deelnemers een bezoek aan de bouwplaats van het nieuwe bouwdeel.

De inzendingen werden beoordeeld door een driekoppige cepezed-jury bestaand uit projectleider uitvoering van Bouwdeel D(emontabel) Doris Harding, bouwtechnoloog Joost Heijnis en architect Job van den Heuvel. Het winnende herontwerp had een op meerdere niveaus kloppend concept dat in korte tijd was bedacht en op hoog niveau uitgewerkt. Ook het gebruik van vrachtwagenzeil voor de gevel was innovatief. Het duo Zwanenberg-de Brouwer had zelfs het klimaatsysteem herontworpen. In overeenstemming met de naam Bouwdeel D(ubbelgebruik) was hun inzending bovendien gericht op meervoudige functionaliteit.

Alle deelnemers ontvingen een set boeken uit de reeks het werk van cepezed. Voor de winnaars is daarnaast natuurlijk eeuwige roem weggelegd. Ook ontvingen zij een fles cava en een uitnodiging op gesprek te komen voor een stage. cepezed bedankt alle studenten voor hun deelname en creativiteit. Met de wedstrijd heeft cepezed hen in dit stadium van hun studie al bewust willen maken van het belang en de mogelijkheden van circulariteit.

lucas van der wee | cepezed
lucas van der wee | cepezed
lucas van der wee | cepezed
contact
mail bd@cepezed.nl of 
bel ons business development team op +31 (0)15 2150000