menu sluiten

van maerlantlyceum eindhoven in aanbesteding

cepezed

cepezeds ontwerp voor de ruim 13.000 m2 tellende revitalisatie van het Van Maerlantlyceum in Eindhoven is inmiddels ruim in de fase Technisch Ontwerp en wordt momenteel aanbesteed voor uitvoering. Geïnteresseerde partijen kunnen via de website van Aanbestedingskalender.nl inschrijven op drie percelen: bouwkundig, installaties elektrotechnisch en installaties werktuigbouwkundig.

eigentijdse vernieuwing
Het Van Maerlantlyceum bestaat inmiddels 100 jaar. De revitalisatie bestaat uit een moderne uitbreiding gecombineerd met renovatie van de deels monumentale bestaande bouw. Insteek van de vernieuwing is zowel een capaciteitsverhoging als een optimale aansluiting op het hedendaags onderwijs onder het motto 'van en met elkaar leren'. Het gebouw draagt daaraan straks belangrijk bij en biedt leerlingen en docenten straks een omgeving waarin zij zich zo goed mogelijk kunnen ontplooien. Het vernieuwde gebouw gaat veel verschillende soorten en schalen ruimten bevatten, die voor ieder type activiteit een passende plek bieden; van rustig en stil voor tijdens het studeren tot open en gezellig voor pauzes en bijeenkomsten. Waar de oudbouw een vrij gesloten karakter heeft, opent de nieuwbouw zich juist naar de omgeving en laat daarbij veel van de bezigheden binnen zien. Bijzondere aandacht is besteed aan de inpassing in de parkachtige omgeving.

duurzaam en energiezuinig
Ook duurzaamheid speelt een grote rol in het project. Zo voldoet de nieuwbouw vanzelfsprekend aan alle normen voor een Bijna Energie Neutraal-gebouw en krijgt de bestaande bouw een ingrijpende energetische upgrade. Er komen nieuwe kozijnen en beglazing in en de gevels en het dak worden voorzien van naïsolatie. Dit alles met behoud van het monumentale beeld. Daarnaast zijn in het ontwerp veel maatregelen opgenomen voor een ecologische waterhuishouding. Ook gaat de vernieuwde school voor een groot deel zelf energie opwekken, draagt royaal daglicht bij aan een gezonde verblijfsomgeving en gaat de school ook binnen een groene omgeving vormen.

We zijn benieuwd wie ons ontwerp straks gaat realiseren. Inschrijven kan tot 7 september!
cepezed
cepezed
cepezed
contact
mail bd@cepezed.nl of 
bel ons business development team op +31 (0)15 2150000