menu sluiten

wolk

cepezed

Alles is omgeven door wolken tegenwoordig. Geen mistige arden verdampt water, maar wolken bestaand uit nullen en enen. The cloud. Zonder ben je out naar het schijnt. Online samenwerken, data delen, parameters sharen, twentyfourseven. Het lijkt ook allemaal in het Engels te moeten. Dat is op zich al verdacht. Zet de radio maar aan en deze termen vliegen je om de oren. Op de een of andere manier heb ik het gevoel dat we hier collectief aan het doorslaan zijn. Dat kan nog leuk worden.

Zouden mensen zich prettiger voelen door alleen maar digitaal te communiceren? Feit is dat mensen veel meer durven te zeggen via een digitale omgeving dan in een gewoon gesprek maar de vraag is of dat nu echt wat oplevert. Bovendien lijkt het er op dat hele volksstammen lijken te geloven dat wanneer iets in de computer staat het ook daadwerkelijk waar is.

Nee, geef mij dan maar een ouderwetse ontwerpteam vergadering in plaats van een cloud. Met kofe, agenda’s en schetsrollen. Desnoods automatenkoffie. Maar in ieder geval met mensen. Geloof me. Er ontstaan eindeloos veel spraakverwarringen door e-mails, laat staan door louter informatie delen in een anonieme data-achtige omgeving. Ik heb niets tegen vooruitgang, maardan moet je er ook echt op vooruit gaan.

Dus wat mij betreft, get of cloud number seven en ga weer gezamenlijk ontwerpen en ontwikkelen. En gebruik daarbij vooral uw gezonde verstand voordat u naar allerlei tools grijpt. Eerst maar eens uit de cloud en in de crowd.

Joost Heijnis, bouwtechnoloog cepezed, Delft

Gevelbouw 1 2015

contact
mail bd@cepezed.nl of 
bel ons business development team op +31 (0)15 2150000