menu sluiten

workshop ontwerpwedstrijd circulariteit

lucas van der wee | cepezed

Gisteren ontving cepezed bezoek van alle deelnemers van een ontwerpwedstrijd die half april gezamenlijk met studievereniging Stylos werd uitgeschreven. Dit ter gelegenheid van het 25e Stylos-lustrum en de toevoeging van een nieuw bouwdeel aan het cepezed-complex tussen de Ezelsveldlaan en Nieuwelaan in Delft.

Het nieuwe gebouw langs de Nieuwelaan is bestemd voor verschillende huurders in de creatieve industrie en vormt een moderne toevoeging aan de historische TU-labs op het cepezed-terrein. Zowel de ontwikkeling, het ontwerp als de uitvoering zijn in handen van cepezed zelf. Aansluitend bij de traditie van het bureau heeft het gebouw een modulaire opzet en komt het tot stand met industrieel geprefabriceerde componenten die op de bouwplaats droog geassembleerd worden. Daarmee is het in de toekomst ook eenvoudig weer te demonteren en zijn de onderdelen eenvoudig herbruik- of recyclebaar. Omdat het gebouw het vierde op het cepezed-terrein is en bovendien dus demontabel, heeft het als naam ‘Bouwdeel D(emontabel)’.

De ontwerpwedstrijd vroeg de deelnemers om een herinterpretatie van het ontwerp die zoveel mogelijk is gericht op een nog verdergaande circulariteit. De gevel was daarbij speerpunt. Deelnemers kregen eerst een inspiratieworkshop op het kantoor van cepezed, waarin onder meer circulaire cepezed-projecten als de Tijdelijke Rechtbank Amsterdam, The Green House in Utrecht en Bouwdeel D(emontabel) zelf aan bod kwamen. Aansluitend brachten ze een bezoek aan de bouwplaats. Op 20 juni exposeren de deelnemers hun herontwerpen tijdens een netwerkborrel bij cepezed. Wij wensen hen veel succes en zien uit naar hun creativiteit, innovaties en nieuwe inzichten!

Meer informatie over de ontwerpwedstrijd is te lezen op de website en Facebookpagina van Stylos.

lucas van der wee | cepezed
lucas van der wee | cepezed
lucas van der wee | cepezed
contact
mail bd@cepezed.nl of 
bel ons business development team op +31 (0)15 2150000