menu sluiten

Woning en studio aan het Rietveld 

Voor een echtpaar met een eigen grafisch ontwerpbureau ontwierp cepezed een bijzondere woon-werkplek aan het Rietveld, een kleine gracht in Delft. Het pand vormt een omstreden mix van oud en nieuw: de volledige wederopbouw van een monumentaal 16e-eeuws woonhuis is gecombineerd met zeer moderne nieuwbouw.

  • opdrachtgever(s)
  • Petr van Blokland en Claudia Mens
  • locatie
  • Delft
  • gebruiker(s)
  • Petr van Blokland en Claudia Mens
  • expertise(s)
  • cepezed, cepezedbouwteam
lucas van der wee | cepezed

Indeling van het huis  

Het monument en de nieuwbouw zijn ruimtelijk gekoppeld via een centraal, open trappenhuis en een volledig hardglazen verbindingszone die ook als ingang fungeert. De begane grond van het gecombineerde geheel is gereserveerd voor werken, wonen gebeurt op de eerste en tweede verdieping.

Indeling van het huis
lucas van der wee | cepezed
cepezed
lucas van der wee | cepezed

Moderne harmonie  

Het monumentale deel is opnieuw opgebouwd met de authentieke materialen, terwijl de nieuwbouw grotendeels is uitgevoerd in staal en glas. Door zorgvuldige afstemming van schaal, maat, ritme en detaillering voegt de nieuwbouw zich rustig en plezierig in het verder historische stadsbeeld.

Moderne harmonie
lucas van der wee | cepezed
lucas van der wee | cepezed

partners

  • opdrachtgever: petr van blokland en claudia mens
  • constructies: abt
  • installaties: elders rust bedrijven
  • uitvoeringsco√∂rdinatie: bouwteam general contractors
  • gevels: oskomera, betuwse glasgroothandel
klik om door te gaan