menu sluiten

Antigoni Lampadiari, architect 

Antigoni werkt sinds maart 2023 bij cepezed. Haar kennis over interieur, architectuur en techniek resulteren in aandacht voor het detail in alle projectfasen. Door haar brede interesse is zij op veel gebieden inzetbaar en door haar nieuwsgierige houding is Antigoni een fijn teamlid.

Antigoni's reis binnen de architectuur begon in Griekenland, waar ze architectuur studeerde aan de technische universiteit van Athene en haar architectenlicentie behaalde. Na haar studie startte ze bij een Grieks interieurbureau, waar ze haar passie voor detail ontwikkelde.

Antigoni haalt haar motivatie onder andere uit reizen en het ontdekken van nieuwe culturen. Dit speelde mee in de keuze om in Delft de master ‘building technology’ te doen. Ze sloot haar studie af met een ontwerp voor een adaptieve hoogbouwgevel, gericht op het vergroten van het comfort binnen. Heel toepasselijk werkte ze vervolgens vijf jaar als gevelengineer bij een producent van metalen gevelbekleding.

We zijn blij met de kennis en ervaring die Antigoni inbrengt bij cepezed. Kennis die zij overigens ook inzette voor twee architectuurcompetities. Bij de internationale architectuurcompetitie 'Food and Wellness Club' in Bologna eindigde ze als finalist. In de wedstrijd waarvoor ze details ontwierp voor een kinderopvang in Athene werd zij derde.

De maakbaarheid en de technische kant van de ontwerpen van cepezed spreken Antigoni erg aan, net als de houding van cepezed omtrent duurzaamheid en circulariteit. Duurzaamheid draait voor haar om materiaalkeuze, detaillering en losmaakbaarheid. Antigoni zou graag meer willen leren over 'hoe je een duurzaam en circulair project kunt ontwerpen en daarmee de klant kunt overtuigen'.