menu sluiten

Jamal van Kastel, bouwkundig ingenieur 

Jamal werkt sinds 2024 bij cepezed. Zijn kalme voorkomen en behendigheid maken hem een fijne en waardevolle toevoeging aan het team.

Jamal rondde de master Building Technology af aan de Technische Universiteit in Delft, waar hij zich specifiek op parametrisch ontwerpen richtte. Voor zijn afstudeeronderzoek onderzocht Jamal hoe computational design kan bijdragen aan het ontwerpen van energieneutrale gebouwen. Hij ontwikkelde een digitale werkwijze dat automatisch een groot aantal ontwerpvarianten genereert en deze toetst op daglicht, thermisch comfort en energieverbruik. In een interactieve omgeving worden al deze varianten inzichtelijk gemaakt, waardoor ontwerpers slimmere ontwerpkeuzes kunnen maken.

Sinds zijn afstuderen in 2018 werkt hij als parametrisch ontwerpspecialist. Hij ziet zijn werkwijze in het parametrisch ontwerpen goed samengaan met het DNA van cepezed. Bij cepezed wil hij deze werkwijze verder ontwikkelen en toepassen, om samen nog slimmere en duurzamere projecten te realiseren.

De efficiëntie in de ontwerpen van cepezed spreekt Jamal enorm aan. Hij vindt demontabel ontwerpen en bouwen een interessante invalshoek op het gebied van duurzaamheid. Hij hoopt dit zich eigen te kunnen maken. ‘Mijn motivatie is om duurzame gebouwen te ontwerpen, met innovatieve werkwijzen en ontwerpconcepten, zoals de ‘kit of parts methode’.

Naast cepezed werkt Jamal ongeveer een dag in de week als gastdocent bij de TU Delft. Hier leert hij bachelor- en masterstudenten meer over Design Informatics.