menu sluiten

Martine Bakker, architectuurhistoricus & tekstschrijver 

Martine werkt sinds 2022 bij cepezed. Als architectuurhistoricus is zij vanzelfsprekend geïnteresseerd in verhalen.

Lucasvanderwee

Martine studeerde kunstgeschiedenis aan de Universiteit Utrecht, met als specialisatie moderne bouwkunst. Haar masterscriptie ging over de overredende taal van architectuurmanifesten en taal bleef een rode draad in haar verdere loopbaan. Zij maakte onder meer teksten, programma’s en tentoonstellingen voor lokale architectuurcentra en werkte 13 jaar als redacteur bij uitgeverij Blauwdruk.

Martine voelt zich aangetrokken tot het pionierende, praktische idealisme van cepezed en de eigen koers die het bureau vaart. Zij combineert haar werk bij cepezed met freelancewerk. Zo schrijft zij onder meer voor ArchiNed en maakt zij deel uit van de redactie van het jaarboek Landschapsarchitectuur en stedenbouw in Nederland.

Binnen het team pr & communicatie schrijft Martine over de projecten van cepezed - zij brengt helder en enthousiast over wat een ontwerp vermag. Zij denkt vanuit de architectuurhistorie mee als dat voor projecten relevant is en doet de eindredactie van teksten voor tenders. Door veel vragen te stellen blijkt er altijd meer te vertellen dan op het eerste gezicht lijkt.