menu sluiten

olaf van dam, bouwkundig ingenieur 

Olaf werkt sinds 2023 bij cepezed. Hij vult zijn ontzettende gedrevenheid aan met een bescheiden en zachtaardige uitstraling. Dit maakt hem een kwalitatieve en prettige toevoeging aan elk team.

Olaf rondde in de zomer van 2023 de Bouwkunde bachelor Cum Laude af aan de Hogeschool Rotterdam. Hier specialiseerde hij zich in de richting Bouw en Ontwerp met als minor Renovatie en Transformatie. Tijdens zijn studie liep Olaf stage en werkte hij als werkstudent bij Mei Architects and Planners. Hij neemt zijn opgedane ervaring rond het verzorgen van een integraal ontwerp voor gebruikers en de omgeving mee naar cepezed.

Olaf’s interesses sluiten mooi aan bij de waarden en werkwijzen van cepezed. Zo onderzocht hij tijdens zijn afstuderen al een thema, wat we terugvinden in het modulaire afstudeerwerk van cepezed-oprichter Jan Pesman ‘de heiwo woning’. Olaf deed onderzoek naar modulaire optoppingen van naoorlogse flats om snel efficiënt woningen toe te voegen aan de bestaande woningvoorraad in hoog stedelijk gebied.

Olaf kan zich goed vinden in de ‘no nonsense mentaliteit’ van cepezed. Hij vindt het bijzonder dat cepezed met het multidisciplinaire karakter beschikt over een grote hoeveelheid gespecialiseerde kennis. Het brede veld ziet hij ook terug in de verschillende soorten projecten. Zo is hij trots op zijn bijdrage aan het Squadron project, waar hij het bijzonder vindt om een bijdrage te mogen leveren aan het ontwerp van een maritieme vliegbasis.