menu sluiten

Pengcheng Zhou, bim-expert 

Pengcheng werkt sinds 2022 bij cepezed. Hij is de rust zelve. Met natuurlijk gemak richt hij zich op het structureren van complexe data.

Na zijn bachelor in architectuur aan de Zhengzhou University vervolgde Pengcheng zijn studie met de master Architectuur aan de Technische Universiteit in Delft. Hier studeerde hij af in de richting Public Building. Pengcheng werkte na zijn studie drie jaar lang als junior architect bij het instituut voor architectonisch ontwerp en onderzoek van de Tongji Universiteit in Shanghai. Toch keerde hij terug naar Nederland, waar hij drie jaar bij een Rotterdams architectenbureau werkte. Hier ontwikkelde Pengcheng zijn specialisatie in BIM, die hij meebracht in het team van cepezed.

Pengcheng vindt duurzaamheid in architectuur erg belangrijk. Hij ziet deze waarde terug in ‘cepezeds oplevering van constant duurzame en recyclebare gebouwen aan de samenleving.’ Ook in zijn werkwijze past Pengcheng erg goed bij cepezed. Hij ervaart cepezed als een goed georganiseerd bureau, wat goed bij zijn gestructureerde eigenschappen en functie past. Als BIM expert past Pengcheng dit toe door structuur aan te brengen in complexe vraagstukken.

In zijn vrije tijd is Pengcheng daarentegen juist veel bezig met creativiteit. Hij maakt zijn hoofd helemaal leeg van alle gegevens en algoritmen door zich meer te focussen op ambachtswerk.

Een project waar Pengcheng trots op is, is het Bravis ziekenhuis. De complexiteit van het project, door de enorme hoeveelheid gegevens en voortdurend veranderende eisen, vindt hij interessant en uitdagend. Pengcheng ondersteunt het team hier door aangepaste tools te ontwikkelen, waarmee het projectteam snel en nauwkeurig kan reageren.